Povijest GVG-a

Gimnazija Velika Gorica osnovana je Odlukom Skupštine grada Zagreba 12. svibnja 1991.godine. Pravni je sljedbenik CUO “Vladimir Bakarić” i samostalno djeluje od 1.rujna 1991.godine, od kada obrazuje učenike u programima opće i prirodoslovno-matematičke gimnazije. Učenici koji u školskoj godini 1990./91. završavaju I., II., i III. razred prirodoslovno-matematičke struke, nastavljaju obrazovanje u općoj i prirodoslovno matematičkoj gimnaziji.


Školske godine 1991./92. privremeni ravnatelj Gimnazije Velika Gorica je profesorica Dubravka Cundeković.Od 5. listopada 1992. godine ravnateljica Gimnazije Velika Gorica je profesorica Biserka Dijenežević. Od 20. lipnja 2009. godine ravnateljica Gimnazije Velika Gorica je dr. sc. Brankica Žugaj, prof.

Početak devedesetih godina je vrijeme povratka gimnazijskim programima, nama u Velikoj Gorici ostvarenje snova-stvaranje nove škole. Prvi put u povijesti Velike Gorice i Turopolja ovaj grad i ovaj kraj dobivaju svoju gimnaziju. Učenici više ne putuju u Zagreb. Prve dvije godine obrazovanja pratila su ratna zbivanja u zemlji, što je dodatno opterećivalo rad u školi. Ugostili smo učenike prognanike iz Slavonije i Baranje, Pokuplja i Banovine, tugovali s njima i veselili se kada su se vraćali svojim domovima. S godinama se smanljivao broj razrednih odjela prirodoslovno-matematičke struke, a povećao se interes za opću gimnaziju. Dopunom kroz izborne programe učenici su učili do 3 strana jezika. Razvija se informatička struka, škola nabavlja prva računala. Interes za struku raste.

Danas Gimnazija ima kvalitetan stručni nastavni kadar i vrijedno ostalo osoblje: tajnika, administratora, knjižničara, pedagoga i računovođu. Dušu škole čine njeni učenici. Gimnazijalci su izuzetno zahtjevni mladi ljudi koji osim temeljnog gimnazijskog obrazovanja traže i “nešto” više. Rad slobodnih aktivnosti zasnivamo na radu s manjim brojem učenika, što nam omogućava učinkovito djelovanje i izvrsne postignute rezultate. Posebno treba naglasiti kontinuitet u radu slobodnih aktivnosti svih sedamnaest godina rada. Brinemo se o učenicima koji postižu zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima. Najuspješnije čiji se broj neprestano povećava nagrađujemo školskim izletom koji je već nekoliko godina za redom sponzoriran. Nekolicina učenika koji se bave športom vrhunski su športaši i članovi reprezentacije, a nekolicina učenika naše škole paralelno pohađa i glazbenu školu.

Završetkom gimnazije ne završavaju kontakti s našim učenicima. Već godinama na poziv svojih razrednika dolaze u školu kako bi maturantima prenijeli svoja stečena iskustva s fakulteta. Jedna smo od rijetkih školi koja pomaže učenicima da se što bolje pripreme na upis na fakultet i da naprave pravi odabir fakulteta. Pripreme održavaju naši stručni profesori u dogovoru s učenicima. Ova je gimnazija jedna od najboljih u Hrvatskoj te daje učenicima vrlo dobro znanje za upis na odabrane fakultete.

školska godina 2023/2024

O školi

Projekti 2023./2024.

eTwinning projekti

...

EU ambasadori

...

Erasmus KA1

...

Festival znanosti

...

Robotik und Deutsch

CLI projekt

...

Grad Velika Gorica

prijatelj djece

...

Šumoborci

zelene budućnosti tvorci

...

Drvokod

...

Državna natjecanja

Školsko sportsko društvo

I ove školske godine učenici naše Škole su bili vrlo uspješni u školskim natjecanjima. Sezonu su otvorile šahistice koje su sudjelovale na Državnom natjecanju.  Zatim slijede atletičarke s osvojenom broncom na Državnom natjecanju. Mladići su uspjeđno sudjelovali na državnom natjecanju u plivanju i košarci.

Vremenik natjecanja

Vremenik ostalih natjecanja nalazi se na Vremenik-natjecanja_2023_2024.pdf (azoo.hr)

Budite u toku!

Informacije

...

Raspored sati

...

Kalendar

...
Skip to content