preskoči na sadržaj

Gimnazija Velika Gorica

 > Naslovnica
Vijesti

ODLUKA O ORGANIZACIJI NASTAVE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Igor Subotić, 9. 4. 2021. 10:11

Dragi učenici, poštovani roditelji,

s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, a sukladno odluci župana Zagrebačke županije i zaključku Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije (priloženo u nastavku objave) od 9. travnja 2021. godine, nastava će se u Gimnaziji Velika Gorica od 12. travnja 2021. organizirati:

- za učenike 1., 2. i 3. razreda na daljinu (model C) u virutalnim učionicama programa MS Teams prema realnom rasporedu

- za učenike 4. razreda uživo (model A).

 

Čuvajmo zdravlje!

dr. sc. Brankica Žugaj, ravnateljica

 

 [više]

Gimnazija Velika Gorica na natječaju financijske pismenosti

Autor: Kristina Lučić, 13. 4. 2021. 09:00

Povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca Hrvatska udruga banaka provela je natječaj za najbolje obrazovne programe osnovnih i srednjih škola u području financijske pismenosti. Naša Škola prijavila je obrazovni program financijske pismenosti pod mentorstvom prof. Lučić koji obuhvaća projektnu nastavu iz informatike u 3. i 4. razredu prirodoslovno-matematičkog smjera s naglaskom na izradi financijske aplikacije uz pomoć programskog jezika Python. Na natječaj su poslani učenički projekti koji su nastali kao rezultat nastavnih  aktivnosti. Posebno se istaknuo maturant Luka Nežak, budući student ekonomije, koji je svojim velikim interesom za područje financija ukazao na njegovu važnost i potrebu primjene u nastavi informatike. 

Pročitajte više na stranicama Večernjeg lista.

 [više]

Prva faza eTwinning projekta Myths, legends & folk tales

Autor: Iva Rožić, 7. 4. 2021. 13:08

Završena je prva faza eTwinning projekta Myths, legends & folk tales u kojem naša škola sudjeluje kao suosnivač uz Srednju školu Vrbovec.

 [više]

Snimanje spota za 30 godina GVG-a i međužupanijski projekt Pjevaj, sviraj, pleši

Autor: Kristina Lučić, 2. 4. 2021. 19:17

Učenici Gimnazije Velika Gorica, 31. ožujka snimali su glazbeno-plesni spot kojim će obilježiti 30. obljetnicu postojanja Gimnazije Velika Gorica te se uključiti u međužupanijski projekt pod nazivom Pjevaj, sviraj, pleši. Školski band GVG-a, sastavljane od učenika Lovre Počepana iz 3. b te Leona Marijana iz 4. d razreda, u suradnji s gostima (Paula Smolković, Marta Jelisavčić i Leon Dikšić) snimio je obradu pjesme Help popularnog banda Beatles. Učenici 4. c razreda, predvođeni učenicom i koreografkinjom Helenom Grlić, osmislili su plesne korake koje su marljivo i vrijedno uvježbali. Snimateljska ekipa GVG-a iz 3. e razreda, koju čine Dario Anđel, Bruno Ševčenko i Sven Radović, pažljivo su snimili sve glazbeno-plesne kadrove uz pomoć profesionalne opreme i drona. Montiran i gotov materijal moći ćete vidjeti sredinom svibnja, a do tada predstavljamo par fotografija s jučerašnjeg snimanja i druženja. 

Ivana Petravić, prof.

 [više]

SRETAN USKRS!

Autor: Igor Subotić, 2. 4. 2021. 15:19

Proljetni učenički odmor počinje u petak 2. travnja 2021., a završava u petak 9. travnja 2021. Nastava počinje u ponedjeljak 12. travnja 2021. prema uobičajenom rasporedu - prvi i četvrti razredi u poslijepodnevnoj smjeni, drugi i treći razredi u prijepodnevnoj smjeni.                                                                                                                

Dragim učenicima i njihovim roditeljima/skrbnicima želimo sretan, zdrav i miran Uskrs!

Djelatnici Gimnazije Velika Gorica

 [više]

Fakultet organizacije i informatike

Autor: Kristina Lučić, 31. 3. 2021. 11:57

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, u travnju 2021. održati će virtualni dan otvorenih vrata, u sljedećim terminima: utorak, 13. travnja 2021. 15 - 17h; utorak, 20. travnja 2021. 9 - 11h.

Događaj će se održati na poveznici: https://bbb.foi.hr/b/zor-akm-z0c-o3r

 [više]

NATJEČAJ ZA NAJ PISMO

Autor: Igor Subotić, 30. 3. 2021. 18:37

Pišem ti pismo natječaj je koji Gradska knjižnica Velika Gorica (jubilarni deseti put) raspisuje povodom Svjetskog dana pisanja pisama (obilježava se 11. svibnja) s ciljem razvijanja pismenosti, ali i podsjećanja na pomalo zaboravljenu, starinsku vještinu pisanja pisama.

 

 [više]

Ljubičasti dan

Autor: Olieta Horvat-Kardoš, 25. 3. 2021. 14:51

26. ožujka se obilježava "Ljubičasti dan", dan kad se ljubičastom bojom (bojom lavande) iskazuje solidarnost s osobama koje imaju epilepsiju. Dan je osnovan2008. godine inicijativom djevojčice Cassidy Megan, njenih roditelja i Udruge za epilepsiju iz Nove Škotske u Kanadi. Zbog osjećaja usamljenosti i nerazumijevanja, Cassidy koja je tada bila devetogodišnja djevojčica s epilepsijom, izrazila je želju da svima govori o epilepsiji i da pokaže kako se ljudi s epilepsijom ne razlikuju od drugih ljudi. Kako bi i mi i naši učenici pružili podršku osobama s epilepsijom, zamolite učenike da se odijenu u ljubičaste majice (boje lavande). Na satu razrednog odjela, možete pogledati prigodni filmić. Važno je skrenuti pozornost jer se nažalost osobe s epilepsijom ponekad izložene društvenoj stigmatizaciji i izolaciji.
 [više]

Filmska nastava za srednjoškolce Vijest ima dokument u privitku

Autor: Igor Subotić, 25. 3. 2021. 13:55

Otvorene su prijave za proljetni ciklus online Filmske naSTAVe za srednjoškolce, studente i njihove nastavnike u suradnji s Continental filmom. Proljetni ciklus Filmske naSTAVe održat će se tijekom proljetnog odmora učenika od 6. do 10. travnja 2021. od 10 do 13 sati, a prijaviti se možete poveznicom: https://filmskanastava.hfs.hr/prijave-travanj-2021/ do 5. travnja 2021.
 

 [više]

ONLINE Dani otvorenih vrata Pravnog fakulteta 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Kristina Lučić, 25. 3. 2021. 11:45

Dani otvorenih vrata Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu će se održati 13. i 14. travnja 2021. godine u 17:00 sati. Zbog epidemiološke situacije, Dani otvorenih vrata održat će se online. 

Dani otvorenih vrata namijenjeni su svim učenicima završnih razreda srednjoškolskih ustanova koji razmišljaju o budućem studiju, kao i nastavnicima i  roditeljima budućih brucoša. 

 [više]

Svjetski dan poezije - 21. ožujka

Autor: Iva Rožić, 21. 3. 2021. 06:47

Svjetski dan poezije obilježen je u nastavi engleskoga jezika aktivnostima Book Spine Poetry i Poetry One-Pagers. Najbolji učenički radovi sakupljeni su u e-knjigu koju možete pogledati otvaranjem poveznice http://bit.ly/poetrydaygvg

 

 [više]

TREBAMO VAŠ GLAS!!!

Autor: Kristina Lučić, 16. 3. 2021. 15:14

U 3. fazi projekta Lektira na mreži obrađujemo temu „Lektira i strip - likovna dimenzija klasika u digitalnom svijetu“. Pristiglo je 40 uradaka od kojih su mentori odabrali 31 originalan i kreativan uradak. Među tim uradcima je i uradak našeg učenika Martina Šafranka (1.c) pod šifrom LNM280. Sada mu treba pomoć svih nas jer se za 31 najbolja uradka može javno glasovati na linku https://bit.ly/LNM-V3 .

Helena Podvorac, prof. i dipl. bibl.

 [više]

ODRŽANO ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE

Autor: Emilija Vlaisavljević Bacan, Igor Subotić, 16. 3. 2021. 14:39

Dana 15. ožujka 2021. održano je Županijsko natjecanje iz biologije. Na natjecanju su sudjelovali učenici srednjih škola Zagrebačke županije, a 16 učenika naše Gimnazije. Ostvarili su odlične rezultate!
Čestitke učenicima i mentoricama Đurđici Maskalan i Emiliji Vlaisavljević Bacan!
Rezultate pogledajte u nastavku.
 [više]

ODRŽANO ŽUPANIJSKO NATJECANJE U POZNAVANJU HRVATSKOGA JEZIKA

Autor: Igor Subotić, 10. 3. 2021. 20:36

Županijsko natjecanje u poznavanju hrvatskoga jezika održalo se 10. ožujka 2021. u Ekonomskoj školi Velika Gorica. Na natjecanju su sudjelovali učenici naše Gimnazije s ostalim učenicima srednjih škola iz: Samobora, Jastrebarskog, Vrbovca, Ivanić-Grada, Dugog Sela, Svetog Ivana Zeline i drugih škola Velike Gorice. 

Čestitke učenicima i mentorima! Rezultate pogledajte u nastavku!

 [više]

Međunarodni dan žena i Godina čitanja

Autor: Helena Podvorac, Igor Subotić, 8. 3. 2021. 15:29

U Godini čitanja, 2021. godini, i povodom Međunarodnoga dana žena 8. ožujka prisjećamo se jedne od najčitanijih hrvatskih književnica i prve hrvatske novinarke Marije Jurić Zagorke.

Čitajmo kako ne bismo ostali bez riječi!

https://view.genial.ly/603ffcb776993b0d8c16648c/interactive-content-marija

Helena Podvorac, prof., dipl. bibl.

 

 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Helena Podvorac, Olieta Horvat-Kardoš, Igor Subotić, 24. 2. 2021. 12:23

Danas u našoj Gimnaziji obilježavamo Dan ružičastih majica. Nacionalni je to dan borbe protiv vršnjačkoga nasilja. 

 [više]

Posjet HRT-a Gimnaziji Velika Gorica

Autor: Igor Subotić, 22. 2. 2021. 13:45

Danas je prvi dan nastave uživo za sve učenike Gimnazije. Posjetili su nas novinari Hrvatske radiotelevizije i saznali kako se osjećaju učenici, nastavnici i ostali djelatnici.

 [više]

Odluka o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija

Autor: Kristina Lučić, 17. 2. 2021. 11:25

Dragi učenici i roditelji,

s obzirom na Odluku o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija, svi učenici naše Škole kreću u ponedjeljak 22. 2. s nastavom uživo u svojim učionicama!

 [više]

SFerica - literarno-filmsko-likovni natječaj 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Igor Subotić, 17. 2. 2021. 09:56

Društvo za znanstvenu fantastiku SFera objavilo je literarno-likovni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola

Društvo SFera (www.sfera.hr) zagrebačko je društvo za znanstvenu fantastiku. Djeluje kao udruga koja promiče fantastiku i znanstvenu fantastiku te potiče domaće znanstveno-fantastično stvaralaštvo (radionice kreativnog pisanja, književni klub, projekcije filmova i sl.).

 [više]

LiDraNo 2021. (gradska razina Smotre)

Autor: Igor Subotić, 12. 2. 2021. 21:21

Učenici Gimnazije, zajedno s učenicima Ekonomske škole Velika Gorica, Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina i Srednje strukovne škole Velika Gorica, sudjelovali su na gradskoj Smotri literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva.

 [više]

VALENTINOVO 2021.

Autor: Igor Subotić, 12. 2. 2021. 21:01

Ove je godine naša Gimnazija obilježila Dan zaljubljenih ukrašavanjem školskih prostora glavnim valentinovskim simbolima - crvenim srcima i prigodnim porukama. 

 [više]

Povodom Valentinova

Autor: Helena Podvorac, 12. 2. 2021. 14:20

Povodom Valentinova i Godine čitanja nastala je ova virtualna knjiga u kojoj možete poslušati ljubavne pjesme u interpretaciji učenika 4. b razreda. Učenike smo htjeli potaknuti na čitanje poezije. Profesorica Dubravka Cundeković povezala je ovu ideju s kurikulumom hrvatskoga jezika i književnosti te je na satu obradila pjesme Antuna Branka Šimića. Ovoj ideji podržali su i profesori. Pozivam vas da otkrijete dosad nepoznate talente naših učenika i profesora! Nadam se da će vam se svidjeti. Virtualnu knjigu smo ugradili na web stranicu škole, ali je zbog oblika stranice puno manja nego smo očekivali. Stoga prilažemo poveznicu na kojoj našu virtualnu knjigu možete pobliže pogledati: http://bit.ly/3rN8dsD

 [više]

Odluka o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija

Autor: Kristina Lučić, 12. 2. 2021. 09:11

Dragi učenici i roditelji,

s obziroma na Odluku o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija, učenici srednje škole, osim maturanata, nastavljaju s nastavom na daljinu od 15. do 28. veljače.

 [više]

Obilježili smo Dan sigurnijeg interneta

Autor: Kristina Lučić, 11. 2. 2021. 08:09

Učenici 1. i 2. razreda naše Škole obilježili su Dan sigurnijeg interneta izradom originalnih i kreativnih multimedijskih digitalnih sadržaja. Pogledajte neke njihove radove:

Postavke sigurnosti i privatnosti na Snapchatu

Postavke sigurnosti i privatnosti na Instagramu

Što je socijalni inženjering?

Krađa identiteta

 [više]

Odluka o organizaciji nastave u našoj Školi

Autor: Kristina Lučić, 28. 1. 2021. 12:10

Dragi učenici i roditelji,

obzirom na trenutnu situaciju katastrofe uzrokovane potresom i epidemiološkom situacijom, Zagrebačka županija je donijela slijedeću odluku o organizaciji nastave u našoj Školi, od 1. 2. do 14. 2.:

 • učenici 4. razreda pohađaju nastavu uživo 
 • učenici 1., 2. i 3. razreda pohađaju nastavu na daljinu, kao i do sada, prema rasporedu putem MS Teams platforme

Nadamo se da ovakva organizacija nastave neće dugo trajati te da ćemo se ubrzo svi vratiti u učionice.

Srdačno vas pozdravljam!

dr. sc. Brankica Žugaj, ravnateljica

 [više]

Rezultati natječaja LOGO i MASKOTA 30 godina GVG-a

Autor: Kristina Lučić, 19. 1. 2021. 08:57

Prijavljeni radovi za natječaj izrade loga i maskote 30 godina GVG-a, koji  svojom idejom i kvalitetom izrade zaslužuju nagradu slobodnog dana su:

 1. Školski logo, Leon Brnad
 2. Školski logo, Josip Ćurić
 3. Maskota škole, Petra Vujnović

Čestitamo!

 [više]

TREBAMO VAŠ GLAS!!!

Autor: Helena Podvorac, 18. 1. 2021. 18:06

U 2. fazi projekta Lektira na mreži pristiglo je 66 uradaka od kojih su mentori odabrali 33 originalna i kreativna uratka. I uradci naših učenika ušli su među 33 najbolja: pod šifrom LNM236  uradak Martina Šafranka (1.c), a pod šifrom LNM203 uradak Sare Vasilić (1.c). Martinov je uradak među prvih šest koji su ostvarili maksimalan broj bodova (4), a Sarin je u skupini uradaka koji su treći po broju bodova (3,66). Sada im treba pomoć svih nas jer se za 33 najbolja uradka može javno glasovati na linku  http://bit.ly/LNM-V2. Na taj će način biti formirana lista od 15 najboljih uradaka koji će ući u sljedeću fazu vrednovanja.

U izborniku s desne strane treba odabrati oznaku uratka koji vam se sviđa i kliknuti "Vote". :)  GLASOVANJE JE OGRANIČENO -  GLASOVATI MOŽETE SAMO JEDNOM S JEDNOG UREĐAJA I S JEDNE MREŽE.

Glasovanje traje do 23. siječnja 2021. godine u 12 sati (subota).

Ako možete, glasujte za uratke naših učenika LNM203 i LNM236!

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Kristina Lučić, 14. 1. 2021. 17:06

Dragi učenici i roditelji!

U ponedjeljak 18. siječnja počinje drugo obrazovno razdoblje. Za maturante će nastava biti organizirana u učionicama uživo. Svi ostali razredi imat će nastavu na daljinu (online).

Nastava se organizira prema rasporedu: prvi i četvrti razredi popodne, drugi i treći razredi ujutro, i to u realnom vremenu za sve učenike, bez obzira jesu li u školi ili su online

Prvog dana nastave provest ćemo i vježbu evakuacije.

Nadamo se da ovakva organizacija nastave neće dugo trajati te da ćemo se ubrzo svi vratiti u učionice.

Srdačno vas pozdravljam!

dr. sc. Brankica Žugaj, ravnateljica

 [više]

Dobra djela kao adventski izazov za učenike naše gimnazije

Autor: Iva Rožić, 23. 12. 2020. 11:42

Ovoga prosinca kao dio nastave engleskoga jezika učenici Gimnazije Velika Gorica imali su mogućnost sudjelovati u adventskom izazovu čineći dobra djela. Njihov trud sakupljen je u e-knjigu predstavljenu u ovom članku. 

 [više]

E-zbirka božićnih priča i pjesama na engleskome jeziku

Autor: Martina N. Lacković, 23. 12. 2020. 10:38

'Christmas Book of Magic and Joy' učenika Gimnazije Velika Gorica.  

 [više]

Bivša učenica u dresu brončane hrvatske rukometne reprezentacije

Autor: Igor Subotić, 23. 12. 2020. 00:19

Dana 22. prosinca 2020. Gimnazija je ponosno dočekala svoju bivšu učenicu Doru Krsnik. Emotivna rukometašica sa svojim je suigračicama osvojila brončanu medalju na nedavno održanom Europskom prvenstvu u rukometu - prvu medalju ženskog rukometa na europskim prvenstvima. 

 [više]

Autor: Helena Podvorac, 22. 12. 2020. 12:40

 [više]

Autor: Gordana Vlašić, 21. 12. 2020. 13:25

GVG Božićna čestitka

 [više]

Edukativna predavanja o prevenciji ovisnosti

Autor: Olieta Horvat-Kardoš, Igor Subotić, 18. 12. 2020. 18:44

Iza nas je Mjesec borbe protiv ovisnosti koji se obilježavao u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca. Gimnazija je organizirala predavanja o ovisnostima koje je održala pedagoginja Olieta Horvat Kardoš, prof. mentorica, za roditelje učenika prvih razreda.

 [više]

Održan stručni skup „Izazovi u suvremenim društvenim odnosima za vrijeme pandemije COVID-19“

Autor: Igor Subotić, 16. 12. 2020. 13:00

Danas je održan stručni skup na daljinu Izazovi u suvremenim društvenim odnosima za vrijeme pandemije COVID-19. Kao i svake godine, skup je bio namijenjen nastavnicima društveno-humanističkih predmeta, ravnateljima i stručnim suradnicima srednjih škola Zagrebačke županije. Skup su organizirale Gimnazija Velika Gorica, Hrvatska udruga za međunarodne studije i Atlantsko vijeće Hrvatske.

 [više]

Autor: Snježana Idžaković-Rožanković, 13. 12. 2020. 09:18

 [više]

GVG i Lucija Stipić u programu „Sigurno u srednju”

Autor: Igor Subotić, Mateja Pavlinovac, 4. 12. 2020. 18:54

Prošlog je ponedjeljka (30. studenoga 2020.) održana jedna u nizu online radionica Sigurno u srednju (koje se inače održavaju uživo) na kojoj je gostovala učenica naše Škole Lucija Stipić. 

 [više]

Državno natjecanje iz kemije

Autor: Kristina Lučić, 2. 12. 2020. 09:21

Tijekom studenog 2020. Fran Dumančić, učenik  4.E razreda je sudjelovao na državnom natjecanju iz kemije te osvojio 13. mjesto. Čestitke učeniku i mentorici Heleni Habčić Novšak!

 [više]

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Autor: Kristina Lučić, Emilija Vlaisavljević Bacan, 2. 12. 2020. 09:18

Danas 1.12. obilježava se Svjetski  dan borbe protiv AIDS-a. Cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti o ovom globalnom problemu razumijevanje oboljelih. Nošenjem crvene vrpce pokazujemo solidarnost i pažnju te potporu oboljelima od AIDS-a. Učenici trećih razreda obilježili su ovaj dan na nastavi biologije gledanjem edukativnog igranog filma “10 minuta za HIV” o prevenciji AIDS-a.

 [više]

BLOG NASTAVNICA ENGLESKOGA JEZIKA

Autor: Igor Subotić, Iva Rožić, 1. 12. 2020. 20:32

Tijekom ove nastavne godine naši su učenici marljivo radili na različitim kreativnim zadatcima u nastavi engleskoga jezika, što je njihove profesorice potaknulo da njihove radove pokušaju skupiti na jednom mjestu i učine dostupnima njima samima, ali i drugima koje zanimaju. 

 [više]

PRIMJENA „ONE-PAGER“ TEHNIKE U NASTAVI ENGLESKOGA JEZIKA

Autor: Igor Subotić, Iva Rožić, 1. 12. 2020. 20:11

Nastava engleskoga jezika često uključuje obradu književnih djela i ostalih vrsta tekstova. U nastojanju da taj proces učine zanimljivim, profesorice su u nastavi koristile metodu one-pagera

 [više]

Natjecanje iz biologije 2020.

Autor: Igor Subotić, 30. 11. 2020. 20:08

Državna razina Natjecanja iz biologije održala se 24. i 25. studenog 2020. Učenik Fran Dumančić (4. e razred) pozvan je na Natjecanje u kategoriji znanja u kojoj je uspješno napisao pisanu zadaću i osvojio 5. mjesto u kategoriji trećih razreda. 

Čestitke Franu i mentorici Emiliji Vlaisavljević Bacan, prof., na ostvarenom rezultatu.

 

 [više]

Nastava online Vijest ima dokument u privitku

Autor: Kristina Lučić, 27. 11. 2020. 15:43

Dragi roditelji i učenici

odlukom osnivača Zagrebačke županije nastava će se od ponedjeljka, 30.11.2020. do 24.12.2020. godine održavati na daljinu u virtualnim učionicama. Nastava će se održavati u realnom vremenu za sve razrede u virtualnim učionicama MS Teamsa, prema rasporedu sati pa molimo učenike da u to vrijeme prate svoju virtualnu učionicu.

Molimo učenike da redovito izvršavaju svoje zadaće kako bi se što bolje pripremili i ne bi bili u zaostatku s gradivom.

    Ravnateljica:

dr. sc. Brankica Žugaj, prof.   

 [više]

FER nagradio sudionike online smotre

Autor: Kristina Lučić, 27. 11. 2020. 13:18

Učenici 3.e razreda su u petak 20.11. sudjelovali na Danima otvorenih prozora Fakulteta elektrotehnike i računarstva (online) te su nagrađeni majicama i šalicama za svoj angažman. Pritom su izravno od studenata FER-a naučili o studiju, smjerovima, projektima i svemu onome što je budućim studentima jako bitno.

 [više]

Dan zahvalnosti (Thanksgiving) u Gimnaziji

Autor: Igor Subotić, Iva Rožić, 26. 11. 2020. 16:40

Dan zahvalnosti jedan je od najpoznatijih praznika u Sjedinjenim Američkim Državama. Obilježava se četvrtog četvrtka u studenom. 

 [više]

Kamo nakon srednje škole? Vijest ima dokument u privitku

Autor: Igor Subotić, 19. 11. 2020. 12:05

Hrvatski zavod za zapošljavanje izradio je prezentaciju Kamo nakon srednje škole. Svrha je informirati učenike završnih razreda o mogućnostima po završetku srednje škole.

Prezentacija je priložena ovoj poruci u dijelu VIŠE. Također, na stranicama istoga Zavoda možete pronaći dodatne informacije, kao i poveznicamahttps://www.facebook.com/ HrvatskiZavodZaZaposljavanje   i    https://twitter.com/hzz_hr.

 

 [više]

Smotra Sveučilišta online Vijest ima dokument u privitku

Autor: Kristina Lučić, 19. 11. 2020. 11:35

Smotra Sveučilišta u Zagrebu, koja se već  tradicionalno svake godine održava u mjesecu studenome kako bi  maturanti i svi zainteresirani dobili sve informacije o uvjetima upisa  i studiranja, ove je godine organizirana u digitalnom obliku.
Na sljedećem linku emitirat će se predstavljanja svih fakulteta u sve dane održavanja virtualne Smotre uz potporu Televizije student (prema  rasporedu u privitku) 
https://youtu.be/gS57lj17sxYSvi sadržaji koje sastavnice pripremaju u okviru Smotre ostaju  dostupni za sve zainteresirane i nakon 21. studenoga 2020. na 
http://smotra.unizg.hr/fileadmin/smotra2020/smotra2020.html mrežnoj 
stranici (*klikom na logotip sastavnice ulazi se u "virtualni štand"  iste).

 [više]

Zahvalnica

Autor: Kristina Lučić, 16. 11. 2020. 16:58

Odlukom Fakultetskog vijeća FER-a, Zagreb, za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju naša Škola je nagrađena za najbolje rangiranog kandidata iz škole pri upisu na FER u akademskoj godini 2021./2022.

 [više]

Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Olieta Horvat-Kardoš, Nina Grčić, 16. 11. 2020. 14:38

Ima jedan grad, svakom srcu drag 

ima jedan div hrvatski.

Vukovar, Vukovar

stoji dok protiču vode dunavske

Vukovar, Vukovar

gori na braniku svoje Hrvatske.

 [više]

Kreativni natječaj Vijest ima dokument u privitku

Autor: Kristina Lučić, 29. 10. 2020. 09:42

Dragi učenici,

2021. godine naša Škola obilježava veliki jubilej, 30. godinišnjicu osnutka. Stoga je organiziran likovni natječaj za LOGO  i MASKOTU  naše Škole. Nagrada za najbolji rad u svakoj od kategorija je slobodan dan po vlastitom izboru! Propozicije natječaja pročitajte u privitku. Natječaj je otvoren do 31.12.2020.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Kristina Lučić, 22. 10. 2020. 18:18

Dragi učenici, poštovani roditelji,

na poveznici https://potvrde.skole.hr/ možete se prijaviti svojim AAI identitetom (učenici – podaci kojima ulazite u e-Dnevnik) ili svojim pristupnim podacima u sustavu e-Građani (preko Fine, bankovnih tokena, razine barem 3 – roditelji) i ispisati digitalnu potvrdu o školovanju.

U padajućem izborniku moguće je izabrati svrhu potvrde.

Potvrde koje su izdane putem toga portala zamjenjuju u potpunosti potvrdu iz škole u svim pravnim poslovima te više nije potrebno dolaziti po potvrdu u školsku referadu.

Sustav za izdavanje potvrda podatke o učenicima preuzima iz baze podataka e-Matica u kojoj su svi učenici.

 [više]

Erasmus dani

Autor: Ljerka Bačurin, 15. 10. 2020. 12:49

Dani Erasmusa (Erasmus Days), prigodna godišnja proslava programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, ove se godine održavaju od 15. do 17. listopada.

Kao korisnici programa Erasmus+ prisjetili smo se naših prošlogodišnjih aktivnosti kojima smo promovirali europske vrijednosti, isticali postignuća svojih projekata i pokazali njihov učinak na Školu i širu zajednicu. Pogledajte naš digitalni uradak.

 
 [više]

Europski tjedan programiranja

Autor: Kristina Lučić, 13. 10. 2020. 15:44

Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost. U Gimnaziji Velika Gorica na nastavi informatike ćemo od 10. – 25. listopada 2020. posebnu pažnju posvetiti računalnom razmišljanju. Učenje programiranja pomaže nam da shvatimo svijet oko sebe koji se brzo mijenja, proširimo svoje razumijevanje o tome kako funkcionira tehnologija te da razvijemo vještine i sposobnosti kako bismo istraživali nove ideje i bili inovativni.
 

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST

Autor: Kristina Lučić, 11. 10. 2020. 10:03

U ponedjeljak 12.10. 2020. popodnevna smjena nastave se otkazuje zbog odlaska na sahranu profesorice Pavlinić. Učenici 2. i 3. razreda dolaze na nastavu prema rasporedu.

ravnateljica dr. sc. Brankica Žugaj

 [više]

Posljednji pozdrav...

Autor: Igor Subotić, 9. 10. 2020. 20:10

U dubokoj boli javljamo tužnu vijest da nas je 9. listopada 2020. prerano napustila naša draga profesorica, prijateljica i kolegica Željka Pavlinić.

* * *

Svemu ima vrijeme. Ima vrijeme ratu, ima vrijeme miru… Ima vrijeme plaču i vrijeme smijehu. Ima vrijeme kad se rađa, i vrijeme kad se umire… A ljudi umiru tek kad ih zaborave. Skromnost, jednostavnost i duhovitost dobre duše naše zbornice i dalje će živjeti s nama.

Neka nađe mir na drugom svijetu. Na ovom ostaje žal za Njenim blagim likom i dobrotom kojom je zračila.

Hoću da živiš dok te uspavan čekam,                  
hoću da tvoje uši i dalje slušaju vjetar,                       
da udišeš miris mora koje smo zajedno voljeli           
i da nastaviš hodati pijeskom kojim smo hodali. (P. Neruda)

Tvoja ravnateljica, Tvoje kolegice i kolege, ostali djelatnici i učenici Gimnazije

* * *

Pogreb drage nam pokojnice bit će u ponedjeljak 12. listopada 2020. u 15 sati na groblju u Krapinskim Toplicama. 

 

 

 [više]

Europski dan jezika u GVG-u Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dolores Stojanović, Igor Subotić, 29. 9. 2020. 17:54

Jezična je raznolikost alat za postizanje većeg međukulturnog razumijevanja. To je i čimbenik bogate europske kulturne baštine. Inicijativom Vijeća Europe, Europski se dan jezika obilježava 26. rujna od 2001. godine. Tradiciju slijedi i naša Škola.

 [više]

LIK 2020.

Autor: Elen Zubek, 28. 9. 2020. 16:09

Županijsko stručno povjerenstvo Zagrebačke županije, 11. ožujka 2020. godine odabralo je 3 rada učenika osnovnih škola i 3 rada učenika srednjih škola koji su predloženi za državno Natjecanje-izložbu LIK 2020. Odabrano je i 17 radova učenika osnovnih škola i 3 rada učenika srednjih škola za planiranu izložbu. Županijska razina Natjecanja-izložbe LIK održala se 25. rujna 2020. Umjesto izložbi likovnih radova učenika u muzejima i galerijama, zbog epidemiološke će se situacije, na županijskoj razini održati virtualna izložba i objava rezultata.

 [više]

Početak nastavne godine za vrijeme COVID-19 pandemije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Kristina Lučić, 4. 9. 2020. 12:16

Dragi učenici, roditelji, skrbnici

sukladno uputama HZJZ-a, epidemiološke službe i Ministarstva znanosti i obrazovanja, Gimnazija Velika Gorica donijela je dokument s uputama i preporukama za učenike u školskoj godini 2020./2021. za vrijeme trajanja epidemije. Molimo vas da dokument dobro pročitate, da se pridržavate svega navedenoga, a ukoliko imate ikakvih pitanja obratite se razrednicima ili Školi.

Na linku više imate upute i raspored razreda po učionicama.

Ovdje možete pronaći Upisnicu i privolu za 2., 3. i 4. razred, a ovdje samo Privolu za 1. razred, s obzirom da upisnicu za 1. razred već imamo.

Vidimo se u ponedjeljak!

 
--
dr. sc. Brankica Žugaj, ravnateljica
 
Gimnazija Velika Gorica
Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21
01/6265-244
 [više]

Početak školske godine 2020./2021.

Autor: Kristina Lučić, 2. 9. 2020. 13:19

Dragi učenici, roditelji, skrbnici,

pred nama je nova školska godina, puna izazova.

Dobrodošli u našu Gimnaziju, u kojoj ćemo svi zajedno učiti i stjecati nova znanja i vještine, a sve izazove zajednički rješavati.

Nastava započinje 7. rujna 2020.  1. i 4. razredi prije podne od 7.30., a 2. i 3. razredi poslije podne od 13.30.

Svi učenici, prvi radni dan će imati tri sata  razrednog odjela.

Raspored sati učenici će dobiti prvi radni dan od svojih razrednika.

Ostale važne informacije dobit ćete u petak, 4. rujna 2020. na WEB stranici Škole.

Od 7. rujna 2020. u Gimnaziji Velika Gorica je OBAVEZNO nošenje maski za sve učenike i djelatnike Škole.

Zagrebačka županija osigurala je po dvije pamučne maske za lice koje će učenici dobiti prvi dan škole.

 

Dragi učenici, želimo vam uspješnu novu školsku godinu!

Ravnateljica, stručni suradnici i nastavnici!

 [više]

#EPtalks: Izazovi komuniciranja o Europskoj uniji

Autor: Andreja Burić, Igor Subotić, 18. 6. 2020. 22:45

Ured Europskoga parlamenta u Hrvatskoj organizirao je virtualnu raspravu #EPtalks o iskustvu, praksi i izazovima u komuniciranju o Europskoj uniji za vrijeme koronakrize: Communications in Europe 2020 - version 2.0. 

 

 [više]

Gimnazijalci u finalu poslovnog natjecanja Ideja godine

Autor: Kristina Lučić, 10. 6. 2020. 17:06

Ideja godine je srednjoškolsko natjecanje koje je organizirano osmu godinu za redom, a u kojem se traži najbolja poslovna ideja. Iako je zbog pandemije koronavirusa natjecanje odgođeno, pronađen je način kako ipak održati natjecanje. Finale natjecanja će se održati online, a odabrano je 10 timova koji su se sa svojim idejama istaknuli! Pogledajte finaliste:

 [više]

Natječaj za najbolji online video iz karantene Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Petravić, 10. 6. 2020. 16:53

Zbor i band Gimnazije Velika Gorica sa svojom izvedbom snimke pjesme Kad bi svi, pod stručnim vodstvom nastavnice glazbene umjetnosti, Ivane Petravić, prijavio se na "Natječaj za najbolji online video iz karantene", kojeg je organizirao Zagrebački glazbeni podij Centra za kulturu Trešnjevka, uz potporu Ministarstva kulture RH. Naš zbor i band pohvaljeni su za uspješnu online izvedbu!
 
Na natječaj za najbolji online zborski video iz karantene prijavila su se 32 ansambla iz cijele Hrvatske, s raznolikim repertoarom: višeglasnim obradama pop pjesama, tradicijskim hrvatskim pjesmama, ali i skladbama klasičnog zborskog sloga. Cilj ove posebne nagrade bio je pohvaliti sve zborove i vokalne ansamble koji su poticali izvrsno pjevanje, čak i u izvanrednim okolnostima.
 
Ivana Petravić
 
Gimnazija Velika Gorica
prof. glazbene umjetnosti
mag. muzikologije
 [više]

FINALE TALENTIJADE! LAURA ČELAK DVOSTRUKA POBJEDNICA! ROKO ŠAŠIĆ DRUGI U SVOJOJ KATEGORIJI!

Autor: Ivana Petravić, 8. 6. 2020. 17:46

Svih četvero učenika Gimnazije Velika Gorica: Ana Mihanović, 2.b; Lucija Lukanović, 2.b; Laura Čelak 3.b; i Roko Šašić, 2.b prošlo je polufinalni krug glasanja te su ušli u finale i borbu za nagradna mjesta. Do 31. svibnja, publika je također svojim glasovima mogla poduprijeti svoje favorite te glasati za one najbolje. Tako je u kategoriji likovnih izričaja, 1. nagradu publike osvojila LAURA ČELAK! No, osim nagrade publike, Laura je ponijela i 1. NAGRADU stručnog žirija u svojoj kategoriji!! Također, Roko Šašić sa svojom je plesnom točkom u kategoriji video izričaja osvojio 2. NAGRADU stručnog žirija!

Čestitamo svim sudionicima i našim učenicima!

Pogledajte njihove radove

 [više]

Online susret #EPtalks: Turizam u Europi u 2020. i nakon koronakrize

Autor: Andreja Burić, Igor Subotić, 4. 6. 2020. 20:21

Ured Europskoga parlamenta u Hrvatskoj u četvrtak  4. lipnja u 16 sati organizirao je  #EPtalks, online susret s eurozastupnicima. Tema je bila Turizam u Europi u 2020. i nakon koronakrize.

 [više]

#EPtalks - Predsjednik Sassoli hrvatskim i talijanskim srednjoškolcima: Zajedno gradimo budućnost koja se zove Europska unija

Autor: Andreja Burić, Igor Subotić, 29. 5. 2020. 12:32

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizirao je još jedan #EPtalks, online razgovor za hrvatske, ali ovaj put i za talijanske srednjoškolce o različitim izazovima koje je nametnula koronakriza.

 [više]

#EPtalks: Sve je digitalno? Influenceri i (nova) viralnost

Autor: Andreja Burić, Igor Subotić, 21. 5. 2020. 18:04

Ured Europskoga parlamenta u Hrvatskoj u četvrtak je 21. svibnja organizirao #EPtalks - susret na daljinu učenika, stručnjaka i influencera. Tema je susreta bila Sve je digitalno? Influenceri i (nova) viralnost.

 [više]

Svjetski dan pisanja pisama 11. svibnja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Jakopović, 15. 5. 2020. 07:36

Na tradicionalni natječaj Gradske knjižnice Velika Gorica Pišem ti pismo… natječaj za naj pismo pristiglo je čak 70 pisama iz Republike Hrvatske i okolnih zemalja! Tema je bila Pišem ti pismo u doba korone. Sudjelovali su i naši učenici, a učenik Fran Dumančić iz 3.e osvojio je 2. mjesto u kategoriji Naj srednjoškolsko pismo. Čestitamo!

 [više]

Kad bi svi

Autor: Ivana Petravić, 9. 5. 2020. 13:11

Učenici i nastavnici Gimnazije Velika Gorica zajedno s vanjskim suradnicima udružili su snage u vrijeme karantene, izazvane virusom SARS-CoV-2 i snimili izvedbu pjesme "Kad bi svi". Aranžman instrumentalne pratnje izradili su učenici banda Gimnazije Velika Gorica među kojima se posebno ističe Lovro Počepan. Tekst, čiji je izvorni autor Arsen Dedić, prilagodila je nastavnica glazbene umjetnosti, Ivana Petravić. U izradi audio i video materijala zahvaljujemo na pomoći i savjetima vanjskim suradnicima.

 [više]

Gimnazija sudjelovala u još jednom virtualnom susretu Ureda Europskoga parlamenta u RH

Autor: Andreja Burić, Igor Subotić, 7. 5. 2020. 21:09

Ovotjedna rasprava #EPtalks održana je na temu EU, Disinformation and the Western Balkans. Još jedna je to u nizu rasprava koju je nametnula koronakriza. U razgovoru sa stručnjacima i eurozastupnicima temu su pretresali maturanti i profesori škola ambasadora Europskog parlamenta iz cijele Hrvatske, pa tako i iz naše. Dezinformacije o koronavirusu mogu naštetiti ljudskom zdravlju i demokraciji, zaključak je ove rasprave.

 [više]

Gimnazija sudjelovala u razgovoru na daljinu COVID-19 I MENTALNO ZDRAVLJE

Autor: Andreja Burić, Igor Subotić, 30. 4. 2020. 18:26

Danas (30. travnja 2020.) je održan još jedan online razgovor #EPtalks na temu SVE ĆE BITI U REDU? COVID-19 I MENTALNO ZDRAVLJE. 

 [više]

Gimnazija sudjelovala u razgovoru na daljinu COVID-19: KRIZA KOJA JE SVE PROMIJENILA

Autor: Andreja Burić, Igor Subotić, 23. 4. 2020. 17:10

Ovog je četvrtka, 23. travnja 2020., organiziran online razgovor #EPtalks#u4četvrtkom COVID-19: KRIZA KOJA JE SVE PROMIJENILA? s početkom u 16 sati. 

 [više]

GIMNAZIJA SPREMNA I U OVOM IZAZOVU

Autor: Igor Subotić, 21. 4. 2020. 17:08

Donosimo vam izvadak iz intervjua s ravnateljicom Gimnazije dr. sc. Brankicom Žugaj za Multimedijalni medijski online portal 01Portal.hr i njeno obraćanje učenicima, profesorima i roditeljima.

 [više]

Postali smo Etwinning škola

Autor: Kristina Lučić, 27. 3. 2020. 12:56

Putem etwinning platforme nastavnici i učenici naše Škole sudjelovali su u brojnim međunarodnim projektima u kojima su komunicirali, surađivali, razvijali nove projekte, razmjenjivali znanja i iskustva te postali dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi. eTwinning nam pomaže poboljšati naše nastavne vještine, povećati zanimanje učenika, osnažiti našu školu i obogatiti našu zajednicu. Naši učenici  smatraju da je učenje s eTwinningom zabavan i poticajan način učenja. Njihovo iskustvo s eTwinningom pomoglo im je razviti jezične i vještine IKT-a te razumijeti drugačije kulture. Ta iskustva odražavaju se u njihovim životima, stekli su samopouzdanje i vole promjene, imaju europske ideje i novu viziju svijeta, razvijaju kritičko mišljenje, kreativnost i odgovornost. eTwinning oblikuje njihove živote. Projekti poput eTwinninga imaju dalekosežne posljedice ne samo za učenike i nastavnike već i za naše društvo. Povezujući učenike različitog porijekla, pomažući im da stvore osjećaj zajedništva postajemo otvoreno društvo.

 [više]

Pravila ponašanja u virtualnim učionicama

Autor: Kristina Lučić, 16. 3. 2020. 13:05

Poštovani učenici,

prema naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja MS Teams će se u narednom razdoblju koristiti za organizaciju nastave na daljinu. Ravnatelji, nastavnici i učenici komunicirat će unutar virtualnih zbornica i virtualnih razreda.
Napominjemo da su pravila ponašanja na MS Teamsu jednaka kao i u stvarnim učionicama. Sve objave neprimjerenog sadržaja bit će uklonjene, a podatci autora bit će proslijeđeni školi na daljnje postupanje u skladu sa školskim pravilima o pedagoškim mjerama. Molimo vas da na početnu stranicu ne postavljate povjerljive informacije, kao ni da istu koristite za dijeljenje neformalnog/zabavnog sadržaja. Potrudite se da svaki sadržaj koji postavljate donosi neku vrijednost drugima u školskoj zajednici.
 [više]

Zlatna medalja na Inovi

Autor: Kristina Lučić, 10. 12. 2019. 15:42

Za uspješan nastup na 44. hrvatskom salonu Inovacija - INOVA 2019. i 15. izložbi inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova - BUDI UZOR 2019. koja se održala na Zagrebačkom Velesajmu od 13. do 16. studenog 2019. naši sad već bivši učenici Dorijan Farkaš, Antun Drobnjak i Patrik Vuković s mentorima Kristinom Lučić i Markom Kneževićem su nagrađeni zlatnom medaljom. 

Pozivamo sve mlade inovatore ili one koji bi to željeli postati da nam se pridruže srijedom od 12:00 do 13:30 u informatičkoj učionici na izvannastavnoj aktivnosti Inova@GVG.

 [više]

Ambasadori Europskog parlamenta

Autor: Olieta Horvat-Kardoš, 11. 10. 2019. 15:11

Gimnazija Velika Gorica je tijekom prošle školske godine sudjelovala u Projektu:“Škola ambasador Europskog parlamenta“. Voditeljica Projekta  je pedagoginja škole Olieta Horvat Kardoš.

Učenici , nastavnica iz Sociologije i PIG-a, Andreja Burić,prof. i pedagoginja  su aktivno sudjelovali u promicanju institucionalne kampanje „Ovaj put glasam „ i informirali građane o ulozi Parlamenta u njihovom svakodnevnom životu.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 SAVJETI

Dragi učenici,

nadamo se da ste svi dobro! U sljedećim brošurama i letcima nalaze se upute i informacije o tome što činiti prije, za vrijeme i poslije potresa:

 1. Što činiti za vrijeme potresa?
 2. Opće činjenice o potresu
 3. Letak Ureda za upravljanje u hitnim situacijama

dr. sc. Brankica Žugaj, ravnateljica

Raspored zvona

TRAJANJE SATA – 40 MIN

ODMORI – 5 MINUTA, A NAKON 2. I 4. SATA 10 MINUTA

UJUTRO

 1. 7.30 – 8.10
 2. 8.15 – 8.55
 3. 9.05 – 9.45
 4. 9.50 – 10.30
 5. 10.40 – 11.20
 6. 11.25 – 12.05
 7. 12.10 – 12.50

POSLIJE PODNE

 1. 13.30 – 14.10
 2. 14.15 – 14.55
 3. 15.05 – 15.45
 4. 15.50 – 16.30
 5. 16.40 – 17.20
 6. 17.25 – 18.05
 7. 18.10 – 18.50

GVG

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 1. 2016.

Ukupno: 228828
Ovaj mjesec: 2663
Ovaj tjedan: 694
Danas: 3
CMS za škole logo
Gimnazija Velika Gorica / Ul. kralja S. Tomaševića 21, HR-10410 Velika Gorica / gimnazija-velika-gorica.skole.hr / ured@gimnazija-velika-gorica.skole.hr
preskoči na navigaciju