preskoči na sadržaj

Gimnazija Velika Gorica

Vijesti

Europski dan jezika

Autor: Dolores Stojanović, Ljerka Bačurin, Gordana Vlašić, Iva Dubravica, Eva Velički, 29. 9. 2015.

Za prošlogodišnji projekt „Europski dan jezika“ Agencija za mobilnost i programe EU nagradila nas je zahvalnicom na svečanoj dodjeli nagrada Europska oznaka kvalitete održanoj 25.9.2015. u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. 

Već tradicionalno, i ove godine smo u našoj školi obilježili ovaj dan nizom aktivnosti. 

Na nastavi hrvatskoga jezika i stranih jezika raspravljalo se o važnosti višejezičnosti u suvremenom svijetu s naglaskom na njegovanje i ljubav prema materinskom jeziku. Kao rezultat rasprave, nastala je učenička izložba plakata.

Nastavnici stranih jezika pružili su mogućnost učenicima da tijekom jednog školskog sata nauče osnovne fraze na stranom jeziku kojega do sada nisu učili. Učenici su se izvrsno zabavljali učeći njemački, talijanski, francuski, češki i ruski.

Na satima Hrvatskoga jezika učenici su raspravljali o suvremenim jezičnim dvojbama, neprimjerenim i netočnim podatcima koje svakodnevno susreću na putu do škole i u nekim medijima, te su sami pripremali prezentiranje svojih plakata koje su izložili na zajedničkoj izložbi plakata u školskom izložbenom prostoru.

Grupa za estetsko uređenje škole pomogla nam je postaviti prigodnu izložbu knjiga na stranim jezicima te primjere loših prijevoda s engleskoga na hrvatski jezik pod nazivom Lost in Translation.
CMS za škole logo
Gimnazija Velika Gorica / Ul. kralja S. Tomaševića 21, HR-10410 Velika Gorica / gimnazija-velika-gorica.skole.hr / ured@gimnazija-velika-gorica.skole.hr
preskoči na navigaciju