preskoči na sadržaj

Gimnazija Velika Gorica

Login

Elementi i kriteriji ocjenjivanja
Program opće i prirodoslovno-matematičke gimnazije
 
talijanski jezik kao drugi strani jezik
Vijesti
Županijsko natjecanje u poznavanju francuskog, španjolskog i talijanskog jezika
Iva Dubravica / datum: 8. 3. 2018. 12:28
23.veljače 2018. naša gimnazija je bila domaćin Županijskog natjecanja u poznavanju francuskog, španjolskog i talijanskog jezika za osnovne i srednje škole Zagrebačke županije. Ponosni smo što su našu gimnaziju predstavljala dva učenika talijanskog jezika, Antonio Grgurić iz 4.b i Tin Šaban iz 3.b. Obojica su ostvarila izvrstan rezultat u istoj kategoriji gimnazije lista B: Antonio Grgurić je na prvom mjestu s nevjerojatnih 73 boda, a Tin Šaban je na četvrtom mjestu s izvrsnih 36 bodova, na ponos naše škole i njihove mentorice, Ive Dubravice. 

[OPŠIRNIJE]Proljetni praznici u Rimu
Iva Dubravica / datum: 16. 5. 2017. 13:03

Naši gimnazijalci proveli su pet dana proljetnih praznika u Rimu na terenskoj nastavi iz povijesti, vjeronauka, latinskog i talijanskog jezika. Zainteresirani učenici drugih razreda su imali priliku otkriti ljepote grada Rima, Firence i Orvieta u pratnji svojih profesorica iz navedenih predmeta. Gradivo koje su obradili u školi su utvrđivali i proširivali na brojnim lokacijama poput Rimskog Foruma, Koloseuma, Piazze di Spagna i Vatikana.


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje u poznavanju talijanskoga jezika
Iva Dubravica Igor Subotić / datum: 15. 5. 2017. 18:09
Državno natjecanje u poznavanju talijanskog jezika održalo se od 9. do 11. travnja 2017. u Splitu. 
 

[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz talijanskog, francuskog i španjolskog jezika
Iva Dubravica / datum: 28. 2. 2017. 16:03

Naša gimnazija je 24. 2. 2017. bila domaćin Županijskog natjecanja iz talijanskog, francuskog i španjolskog jezika. 
S ponosom objavljujemo da su naši učenici osvojili prvo mjesto u dvije kategorije: Antonio Grgurić je zauzeo 1. mjesto u kategoriji početnog učenja talijanskog, u istoj kategoriji su se natjecale i naše učenice Stela Antolić, 3. mjesto i Sara Hranilović, 5.mjesto, a Marin Pepić je zauzeo 1. mjesto u kategoriji izvornih govornika. 
Čestitam još jednom vrijednim učenicima!


[OPŠIRNIJE]Tjedan talijanskog jezika u svijetu
Iva Dubravica / datum: 29. 11. 2016. 11:42

Misao vodilja 16. tjedna talijanskog jezika u svijetu "L' italiano e la creatività: marchi e costumi, moda e design" je svjetski poznata i cijenjena talijanska kreativnost. Upravo o talijanskoj kreativnosti koja se najbolje očituje kroz talijanski dizajn u najširem smislu riječi, modne brendove i arhitekturu smo govorili na satovima talijanskog jezika.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u Veneciji
Iva Dubravica Ivana Petravić / datum: 28. 11. 2016. 11:22

Ove jeseni učenici trećih i četvrtih razreda su imali priliku doživjeti iskustvo terenske nastave u Veneciji. Nastavu su organizirale profesorica I. Dubravica, nastavnica talijanskog jezika i profesorica I. Petravić, nastavnica glazbene kulture sa željom da svojim učenicima pokažu iz prve ruke sadržaje o kojima se govori na njihovim predmetima.


[OPŠIRNIJE]TJEDAN TALIJANSKOGA JEZIKA - La vita senza musica è come un corpo senz'anima. La nostra musica è parlare italiano!

Tjedan talijanskog jezika from Kristina Lučić on Vimeo.

U srijedu 28. listopada 2015. godine profesori i učenici Gimnazije Velika Gorica tradicionalno su obilježili Tjedan talijanskog jezika, jezika glazbe, što potvrđuje i ovogodišnja osnovna misao projekta „L'italiano della musica, la musica dell' italiano“.


[OPŠIRNIJE]Europski dan jezika

Za prošlogodišnji projekt „Europski dan jezika“ Agencija za mobilnost i programe EU nagradila nas je zahvalnicom na svečanoj dodjeli nagrada Europska oznaka kvalitete održanoj 25.9.2015. u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. 

Već tradicionalno, i ove godine smo u našoj školi obilježili ovaj dan nizom aktivnosti. 


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u Rimu
Iva Dubravica / datum: 29. 4. 2015. 11:20

Zainteresirani učenici drugih i četvrtih razreda tijekom proljetnih praznika  sudjelovali su na terenskoj nastavi iz talijanskog  i latinskog jezika i vjeronauka. Tijekom petodnevnog putovanja posjetili smo gradove Asiz, Rim i Sienu. Sudjelovali smo na Sv.misi s papom na Cvjetnicu i posjetili smo najvažnije rimske građevine kao što su Koloseum, rimski forum, katakombe i prekrasne rimske trgove.  Pogledajte fotografije!


[OPŠIRNIJE]Europski dan jezika
Kristina Lučić / datum: 8. 12. 2014. 17:39


[OPŠIRNIJE]TJEDAN TALIJANSKOGA JEZIKA
Kristina Lučić / datum: 30. 10. 2014. 09:40

Jeste li znali da se u drugoj polovici listopada diljem svijeta obilježava  tjedan talijanskog jezika?  U našoj gimnaziji  smo prošli tjedan obilježili nizom aktivnosti u duhu talijanskog jezika i kulture.  Osim kvizova,  predavanja  i intervjua, održali smo  i radionicu za naše goste iz OŠ Eugena Kumičića u pratnji prof. Vuksan. Druženje je bilo zabavno i lijepo, a dragi gosti su obogatili svoje znanje novim izrazima na talijanskom jeziku. Pogledajte fotografije u nastavku.


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ TALIJANSKOGA JEZIKA
Dolores Stojanović Igor Subotić / datum: 3. 3. 2014. 10:39

U petak 28. veljače 2014. u našoj je Školi održano županijsko natjecanje iz talijanskoga jezika, i to u dvjema kategorijama: gimnazije i strukovne škole.


[OPŠIRNIJE]TJEDAN TALIJANSKOGA JEZIKA
Iva Dubravica / datum: 26. 10. 2013. 10:59

Ove se godine Tjedan talijanskog jezika u našoj školi obilježio na drukčiji način...


[OPŠIRNIJE]Dan otvorenih vrata Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu
Iva Dubravica / datum: 9. 10. 2013. 16:28
Ove su subote, 5. listopada, učenici trećih razreda, koji pohađaju dodatnu nastavu talijanskog jezika, s profesoricom Dubravicom posjetili Dan otvorenih vrata Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu. 
Institut je otvorio vrata zaljubljenicima u talijanski jezik i kulturu i ponudio niz zanimljivih aktivnosti pod nazivom Bibliopride. Naši učenici upoznali su djelatnosti Instituta te sudjelovali u radionici pripremanja i degustiranja  tiramisua,  najpoznatijeg talijanskog deserta. 

 


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz talijanskoga jezika 2011.
Kristina Lučić / datum: 29. 3. 2011. 11:25

Od 24. do 26. ožujka 2011. održano je natjecanje iz talijanskog jezika u OŠ Krapinske Toplice u Krapinskim Toplicama. Naš je učenik Filip Furlan iz 4.a razreda, nakon osvojenog 1. mjesta na županijskom natjecanju, pozvan na državno natjecanje na kojem je osvojio izvrsno 4. mjesto! Na navedenom su natjecanju sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola čiji su postignuti rezultati pokazatelj visoke razine motiviranosti za suradnjom s našim europskim susjedom.

Ivana Bosanac, prof. talijanskoga jezika


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju