preskoči na sadržaj
Uspomene

GIMNAZIJA U "EUROPSKOM KOVČEGU ZA PROŠIRENJE"

Gimnazija Velika Gorica sudjelovala je u međunarodnom projektu „Europski kovčeg za proširenje“ kojeg je pokrenula Europska komisija, a čija je realizacija povjerena Europskoj akademiji iz Berlina. Pogledajte fotografije.


Projektom je obuhvaćeno pet država: Njemačka, Francuska, Poljska, Bugarska i Hrvatska. Nositelj hrvatskog projekta je Atlantsko vijeće Hrvatske u suradnji sa Zakladom Hans Seidel. Cilj Projekta je približiti Europsku uniju nastavnicima u školama, ponuditi brojne informacije o sadašnjem stupnju razvoja i posebno naglasiti proces širenja Europske unije. Projekt je počeo seminarom 19. travnja 2012. u Informacijskom centru Europske unije na kojem je sudjelovala mr. sc. Brankica Žugaj, prof., ravnateljica naše Gimnazije.

Nakon toga smo do lipnja radili na izradi prezentacije sa svojim učenicima pod stručnim vodstvom Snježane Idžaković Rožanković, prof. Prezentacijom smo pokušali odgovoriti na pitanja zašto je članstvo u EU značajno za Hrvatsku, kakve pozitivne ili negativne promjene donosi, dati kratki povijesni pregled EU i istražiti kakvo je trenutno znanje naših učenika, dakle zamislili smo prezentaciju u obliku obrazovnoga sadržaja koji može približiti EU učenicima. U lipnju smo je prezentirali nositeljima projekta te smo zbog izuzetne uspješnosti dobili i mogućnost prezentacije na završnoj konferenciji u Berlinu od 27. do 29. 11. 2012.

 

Zbog vrlo pozitivnih dojmova koje je ostvarila naša prezentacija u Berlinu, Atlantsko je vijeće Hrvatske 12. prosinca 2012. u 10 sati organiziralo workshop kako bi i ostalim nastavnicima približili ovaj projekt za kojeg se predviđa kontinuitet. Događanje je proteklo u izuzetno pozitivnoj atmosferi svih sudionika među kojima su. uz ostale uvažene goste iz cijele Hrvatske. bili predsjednik Atlantskog vijeća Hrvatske prof. dr. Radovan Vukadinović i članica Atlantskog vijeća prof. dr. Lidija Čehulić Vukadinović. Uz profesore naše škole bili su i učenici koji su sudjelovali u izradi prezentacije: Jurica Šestok, Andrija Meštrović, Dominik Brebrić, Pavao Vlahović i Dominik Straga, a ovom prilikom zahvaljujemo i svima ostalima.

Dio naše prezentacije možete pogledati na youtubeu pod nazivom EU vlak.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Snježana Idžaković-Rožanković Igor Subotić   datum: 18. 12. 2012.
preskoči na navigaciju