preskoči na sadržaj

Gimnazija Velika Gorica

Aktivnosti

Završetak projekta obilježen izradom videa

Autor: Kristina Lučić, 6. 7. 2020. 20:27

Snimanje i montažu video uratka o tijeku i rezultatima projekta Sačuvajmo hrvatske šume! izradili su vrijedni učenici izvannastavne aktivnosti Inova@GVG. Iako je škola službeno završila 19.6. učenici uključeni u ovaj projekt odradili su još i ovu zadnju predviđenu aktivnost te zadovoljno možemo zaključiti kako je projekt urodio brojnim plodovima novih znanja i vještina. Učili smo o šumama, o Hrvatskoj, o raznim šumskim ugrozama, tijekom Projektnog tjedna šumske teme su se provlačile kroz sve predmete. Hvala svim uključenim nastavnicima na angažmanu! Usvojene su brojne vještine rada sa senzorima i mikroupravljačima te snimanja, obrade i montaže videa. U virtualnom okruženju tijekom projekta naučili smo služiti se raznim alatima za komunikaciju i kolaboraciju. Izgradili smo i izbrusili vještinu rada u timu. Stoga na kraju ponosn zaključujemo kako je projekt Sačuvajmo hrvatske šume!, čak i u ovo doba epidemioloških izazova, bio vrlo uspješan!

 [više]

Sačuvajmo hrvatske šume! prezentacija JVP Velika Gorica

Autor: Kristina Lučić, 30. 6. 2020. 17:18

U sklopu projekta Sačuvajmo hrvatske šume u utorak 30. lipnja profesori Knežević i Lučić su prezentirali pametni uređaj za rano otkrivanje požara Javnoj  vatrogasnoj postrojbi Velika Gorica. Uređaj su izradili učenici naše Škole koji će o ovoj prezentaciji moći više pročitati u svojoj virtualnoj učionici. Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica pokriva područje Grada Velike Gorice, kao i područje Općina Kravarsko, Pokupsko i Orle te broji oko 40 vatrogasaca. Prisutni okupljeni članovi bili su ugodno iznenađeni cijenom i pristupačnošću ovog pametnog uređaja, za razliku od dronova s kamerama koji se inače koriste za otkrivanje požara. Zahvaljujemo se na ugodnom druženju i ovim događajem zaključujemo naš projekt Sačuvajmo hrvatske šume!

 [više]

Realizacija uređaja za rano otkrivanje požara u šumi

Autor: Kristina Lučić, 8. 6. 2020. 17:33

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša učenici naše  Škole su uspješno realizirali uređaj za rano otkrivanje požara u šumi. Iako smo još uvijek u svojim virtualnim učionicama profesor Marko Knežević s učenicima je uspio sastaviti kako bi konačni proizvod trebao izgledati. Uređaj je testiran u kontroliranim uvjetima na temperaturu i dim te je spreman za upotrebu. Nažalost zbog trenutačne epidemiološke situacije nismo otišli u Turopoljski lug i tamo zaista zavezali uređaj za stablo, međutim prvom prilikom planiramo to i učiniti. Ovo je zaista vrijedan rad koji smo uspjeli upogoniti uz pomoć baterija i bez prisustva bežićne internetske veze što znači da je spreman za postavljanje u bilo kojem dijelu šume na kojem postoji GSM signal.

 

 [više]

Sačuvajmo hrvatske šume! drugi eko virtualni susret i Svjetski dan zaštite okoliša

Autor: Kristina Lučić, 8. 6. 2020. 17:20

U sklopu projekta Sačuvajmo hrvatske šume, održan je videopoziv s aktivnim članom Hrvatske gorske službe spašavanja, šumarom i obožavateljem šume Markom Polićem. Razgovor je održan povodom Svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježava svakegodine 5.6. na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, a na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP). Ovogodišnji se Svjetski dan zaštite okoliša održava pod sloganom “Vrijeme je za prirodu” te odražava želju i potrebu ljudi da se okrenu prirodi i da žive u suživotu s prirodom.

 [više]

Virtualna šetnja Školom

Autor: Kristina Lučić, 8. 5. 2020. 21:56

Dragi učenici sadašnji i budući, roditelji, nastavnici

dok mislima šećemo po hodnicima naše Škole, virtualnu šetnju možemo doživjeti na novom školskom interaktivnom portalu, na kojem su se svi naši kreativni uratci povodom projektnog dana, Dana Europe i Dana otvorenih vrata našli pod istom kapom.

Neka vaša virtualna šetnja počne na gimnazijavg.com.

 [više]

Obilježavanje dana planeta Zemlja kroz virtualni projekt "Očuvajmo hrvatske šume"

Autor: Ivana Petravić, 22. 4. 2020. 13:00

U okviru projektne nastave glazbene umjetnosti, koja se održala pod motom Očuvajmo hrvatske šume, učenici su imali zadatak izraditi likovne radove kao odraz vlastite ekspresije na doživljaj glazbe inspirirane prirodom (Matej Meštrović: Zvuci Velebita). Rezultat njihova rada objedinjen je ovom virtualnom video izložbom za koju su odabrana zanimljiva, jedinstvena i originalna likovna djela, a čiji odabir je izvršila prof. glazbene umjetnosti, Ivana Petravić.
 [više]

Interaktivni plakat

Autor: Kristina Lučić, 20. 4. 2020. 07:09

 [više]

Virtualni projektni dan

Autor: Kristina Lučić, 18. 4. 2020. 16:16

 [više]

Sačuvajmo hrvatske šume! prvi eko virtualni susret

Autor: Alma Beriša, Karla Barić, Klara Zima, 15. 4. 2020. 12:05

U sklopu projekta Sačuvajmo hrvatske šume, 15. travnja 2020. godine u 10 sati Gimnazija Velika Gorica održala je videopoziv s doc. dr. sc. Sarom Essert s Botaničkog odjela Prirodoslovno matematičkog fakulteta. Skype videopoziv su gledali i slusali neki učenici, ravnateljica te pedagoginja škole. Sara Essert govorila nam je o njenom putu k svojoj profesiji, o šumama, hrvatskoj prirodi, očuvanju prirode i važnosti okoliša. Tijekom videopoziva učenice-voditeljice su je ispitivale razna pitanja na koja je draga docentica rado dogovorila. Pitanja i odgovore možete pronaći, odnosno čuti na videozapisu Skype videopoziva. Kroz odgovore docentice saznali smo o ugroženosti travnjaka, kako požari imaju dobru stranu te još mnogo toga. Dotaknuli smo se i klimatskih promjena i Grete Thunberg. Zahvaljujemo dragoj gošći Sari Essert na ovome predavanju koje ima veliki značaj za obrazovanje mladih o hrvatskim šumama i prirodi.

 [više]

Raspored za 18.4.2020

Autor: Kristina Lučić, 14. 4. 2020. 08:19

Dragi učenici,

u subotu 18.4. planirali smo projektni dan u sklopu projekta Sačuvajmo hrvatske šume!, sadnja stabala u Turopoljskom lugu. Međutim kako se većina naših planiranih aktivnosti ne može normalno odvijati za vrijeme trajanja Vladinih mjera, za vas je pripremljen poseban raspored, a detalje provedbe ćete dogovoriti s predmetnim nastavnicima.

Raspored pogledajte pod [više]

 [više]

Svečano predstavljanje projekta Sačuvajmo hrvatske šume!

Autor: Kristina Lučić, Olieta Horvat-Kardoš, 20. 3. 2020. 17:22

Kako bi se podsjetili na važnost očuvanja šuma svake godine 21. ožujka ne samo da je prvi dan proljeća već se taj datum obilježava kao Svjetski dan šuma.

 [više]

Obilježavanje Svjetskog dana šuma

Autor: Kristina Lučić, 20. 3. 2020. 17:21

 [više]

Sačuvajmo hrvatske šume! rezultati izbora najboljeg plakata

Autor: Kristina Lučić, 19. 3. 2020. 11:53

Učenici prvih razreda su na nastavi Informatike izrađivali plakat i inforgrafiku za školski projekt Sačuvajmo hrvatske šume! Zatim su anonimnim glasovanjem odabirali najbolje rješenje. U nastavku pogledajte pobjedničke radove.

 [više]

Sačuvajmo hrvatske šume! plakat

Autor: Kristina Lučić, 11. 3. 2020. 14:32

Učenici 1.razreda naše Škole aktivno sudjeluju u projektu Sačuvajmo hrvatske šume! tako što izrađuju plakate, inforgrafike i pametne uređaje koje ćemo u skladu s postavljenim ciljevima projekta realizirati kako bismo podigli svijest nastavnika, učenika i građana o važnosti očuvanja okoliša.

Molimo vas da nam se pridružite u odabiru najboljeg plakata! Možete glasati ovdje:

https://read.bookcreator.com/wafQnAa4f0UwtrZNcACTKVgDgRB3/dg_khYkdRR-OyuvhMbP3Xw

 [više]

Umwelt Quiz - kviz o klimatskim promjenama

Autor: Kristina Lučić, 25. 2. 2020. 16:11

Učenici 4.d razreda zajedno s profesoricom Dolores Stojanović na satu njemačkog jezika izrađivali su plakate te digitalne sadržaje pomoću alata Word Art i Kahoot (poveznica niže u prilogu) na temu ekologije i klimatskih promjena.
Ekologija je znanost koja proučava odnose među živim organizmima, kao i njihov utjecaj na okoliš u kojem obitavaju, te utjecaj tog okoliša na njih. 
https://create.kahoot.it/share/umwelt-quiz/c6414ca4-84c8-4c30-a26e-7c18fb695628

 
 [više]

Međunarodni foto natječaj Dan šuma 2020!

Autor: Kristina Lučić, 25. 2. 2020. 15:39

Jeste li znali da u šumama živi oko 80% svjetskih kopnenih životinja i biljaka? Od mrava kišnih šuma do sitnih žaba, od planinskih gorila do zelenih anakondi, od obalnih crvenih šuma do stabala planinskog jasena, naše šume prepune su života. Ova izvanredna biološka raznolikost pomaže šumama da se prilagode i opstanu pod pritiskom klimatskih promjena, požara, štetočina i bolesti, te pružaju brojne dobrobiti ljudima, uključujući hranu, sklonište, lijekove, energiju i prihode. 

Kako bismo 21. ožujka obilježili Međunarodni dan šuma tražimo od vas da fotografirate izvanredne i neobične šumske biljke ili životinjeMožda imaju zanimljiv izgled, ponašaju se neočekivano, imaju jedinstvene prednosti ili mogu biti izvanredni zbog onoga što predstavljaju za lokalne zajednice.

Pošaljite nam sliku i mogli biste osvojiti akcijsku kameru!

Rok za prijavu je 11. ožujka 2020. godine.

 

 [više]

Učeničke akcije protiv klimatskih promjena

Autor: Kristina Lučić, 30. 1. 2020. 17:42

Naša Škola je sudjelovala i pobijedila na natječaju „Učeničke akcije protiv klimatskih promjena“ čija svrha je bila podržati škole u snažnijem društvenom javnom djelovanju tijekom predsjedanja RH Vijećem EU od 01. siječnja do 30. lipnja 2020. vezano uz izazov klimatskih promjena. Naša ekološka akcija za spas šume omogućiti će našim učenicima i nastavnicima iz dobivenih sredstava sadnju 100 sadnica hrasta lužnjaka u šume Turopoljskog luga te postavljnje 5 pametnih senzora za rano otkrivanje požara u šumi na najrizičnijem području ove prapovijene šume u srcu Turopolja.

 [više]

 Obavijesti
Raspored zvona

TRAJANJE SATA: 40 MIN

ODMORI: 5 MINUTA, A NAKON 3. SATA 15 MINUTA

PRIJEPODNEVNA SMJENA

 1. 7.30 – 8.10
 2. 8.15 – 8.55
 3. 9.00 – 9.40
 4. 9.55 – 10.35
 5. 10.40 – 11.20
 6. 11.25 – 12.05
 7. 12.10 – 12.50

POSLIJEPODNEVNA SMJENA

 1. 13.30 – 14.10
 2. 14.15 – 14.55
 3. 15.00 – 15.40
 4. 15.55 – 16.35
 5. 16.40 – 17.20
 6. 17.25 – 18.05
 7. 18.10 – 18.50

GVG

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 1. 2016.

Ukupno: 278280
Ovaj mjesec: 6355
Ovaj tjedan: 154
Danas: 154
CMS za škole logo
Gimnazija Velika Gorica / Ul. kralja S. Tomaševića 21, HR-10410 Velika Gorica / gimnazija-velika-gorica.skole.hr / ured@gimnazija-velika-gorica.skole.hr
preskoči na navigaciju