preskoči na sadržaj
Vijesti

Poznati putopisac Hrvoje Ivančić predstavio novu knjigu

Poznati putopisac Hrvoje Ivančić predstavio je svoju novu knjigu pod nazivom „Samsara“ 19. ožujka u Gradskoj knjižnici Velika Gorica. Predstavljanju knjige nazočili su članovi novinarske družine GVG-a.


Tom je prilikom autor objasnio kako Samsara nije samo običan putopis, nego i roman, jer je on umjesto sebe izmislio lika - Slavena. Knjiga je djelomično istinita, djelomično izmišljena.

U „Samsari“ Ivančić opisuje svoje šestomjesečno putovanje u Indiju, te ističe utjecaj boravka na Bliskom Istoku .

„Krenuo sam putovati s namjerom da promijenim svijet, ali je svijet na kraju promijenio mene", rekao je autor. Njegova knjiga dotiče pojam Samsare u svim njegovim definicijama, ali ne služi kao religijski priručnik. Samsara se u radnji romana očituje kao više proživljenih života tijekom jednog, zemaljskog, ispresijecanih zaboravom i konstantnom mijenom nastalom uslijed raznih vanjskih podražaja. Protagonist priče, Slaven, spoznaje temeljnu ljudsku karakteristiku, a sve to na kopnenom putu na Istok...

 

O svemu izvijestili: Ivona Meščić, Lucija Strejček i Karlo Plečko (1. e), a predstavljanju nazočili i: Marta Haraminčić, Patrik Petoš, Dora Tičarić, Jan Mlinarić (1. d).

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Igor Subotić   datum: 23. 3. 2015.
preskoči na navigaciju