preskoči na sadržaj
Vijesti

RECENZIJA FILMA

         U današnje vrijeme sve više i  više snimaju se filmovi. Svaki dan u kinima je nova premijera, širom svijeta osnivaju se razne produkcijske kuće i razvija se filmska industrija. Na televizijskim programima ˝ vrti se˝ film za filmom i neizbježno je ne pogledati  barem jedan film tjedno.      


 Neki dan paljenjem svog televizora nisam mogla učiniti veću pogrešku. Uzimam daljinski upravljač, pritišćem taj crveni gumb i pali se program Nove TV. Gledam plavu kosu glumice na filmu i nakon dvije minute gledanja zaključujem koji je ovo film. Plavuša s Harvarda, u glavnoj ulozi glumica Reese Witherspoon, čija je zadaća srušiti sve predrasude o prirodnim plavušama.  U nekom televizijskom vodiču piše: ˝...ruši sve predrasude o neinteligentnim plavušama i upisuje ni manje ni više nego – Harvard˝ , razmišljam o ovoj rečenici i razlogu snimanja ovoga filma. Ova plavuša bi nam svima trebala dokazati da one nisu glupe, već izrazito inteligentne iako je baš ona , prirodna plavuša upisala Harvard kako bi vratila svog izgubljenog dečka koji ju je ostavio zbog: ˝... neozbiljnosti, površnosti i nedoraslosti ˝. Pitam se koja je uopće svrha snimanja filma na ovu temu, ovo bi trebala biti komedija, ali je ja takvom ne doživljavam, naprotiv, smatram da  je jadno mijenjati  svoje životne ciljeve kako bi došao do nečije ljubavi. Nije li to kupovina ljubavi, ne trebamo li se sviđati nekome zbog toga kakvi jesmo, a ne kakvi bi po njima trebali biti ?

 Nakon 96 minutne muke koju sam proživljavala gledanjem ovoga filma, napokon je gotov. Aha! Sada shvaćam! Današnji filmovi trebali bi nas zabaviti, zaglupiti i pokazati nam da trebamo raditi ponižavajuće stvari kako bismo zadobili nečiju ljubav ili što drugo. Zanimljivo, ako je to uistinu svrha današnjeg  filma, bolje je držati televizor ugašen, pročitati dobru knjigu ili jednostavno otići van i zabavljati se.

                                                                                                                                             Karla Brnić, 3.dPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mislav Smolković   datum: 7. 11. 2011.
preskoči na navigaciju