preskoči na sadržaj
Vijesti

Tko je Ivana Mišerić?

"Mogu reći da je važno učiti, jer znanje je sve što vam ostaje nakon svega.“

Ivana Mišerić, popularna voditeljica Antene Zagreb, ali i članica žirija Hrvatska traži zvijezdu, bivša učenica naše škole, odlučila je odvojiti malo vremena za nas, te je potvrdno odgovorila na molbu novinarske grupe da ode s nama na kavu. Bilo je zanimljivo razgovarati o svemu i svačemu s ovom zgodnom i zabavnom djevojkom koja je smjelo kročila na okrutnu scenu naše estrade. Ležerno, s osmijehom na licu, odgovorila je na sva naša pitanja.
 


Znam da je nepristojno pitati za godine, ali zanima me kada si rođena i što si u horoskopu?

Rođena sam 13. 09. 1985. u Zagrebu, a po horoskopu sam djevica.

Smatraš li se tipičnom djevicom?

Da, baš sam tipična djevica.  Neke stvari  moraju imati svoj red. Mislim da sam „control-freak“, ne znam je li to karakteristično za djevice, ali volim kad su stvari kako sam si zamislila.

Imaš li braće ili sestara? Kako se slažeš s njima?

Imam stariju sestru, koja radi tu u gimnaziji kao profesorica zemljopisa.  Dok smo bile male, nismo se baš slagale, jer je  sedam i pol godina razlike među nama.  Dok sam ja bila mala naporna Ivana ,  ona je bila netolerantna  Anita u  pubertetu. To je normalna stvar.  Sad kad smo velike cure , slažemo se super!

A, sada, što se tiče škole, tko ti je bio razrednik, i koga najviše pamtiš?

Razrednica mi je bila Višnjica Štajdohar, koja mi je predavala matematiku I informatiku. Bila je jako dobra razrednica.  Imam dosta dragih profesora u sjećanju, recimo, profesorica iz likovnog, Elen Zubek je sjajna. Uvijek je razred imalo neki posebno ljudski odnos s njom.

Sjećaš li se neke blamaže?

Joj, aha. To sam nešto zeznula biologiju. Kad bi pitali tko je otkrio stanicu, ja bi rekla da je James Cook, a zapravo je Robert Hook. I uvijek sam to miješala.

Kako to da si odabrala baš gimnaziju u Gorici? Jesu li i tvoji prijatelji išli u nju?

Kad razmislim, većina ekipe iz osovne škole je išla sa mnom u razred, tak da nam je bilo super. Nisam puno razmišljala gdje će papiri otići na upis.Nisam vidjela razlog zašto bih putovala u Zagreb četiri godine duže, kad sam već planirala ići na faks I kad Velika Gorica ima gimnaziju. Plus što sam ušparala na vremenu!

Što ti je bilo najteže u školi?

Joj, ma ništa nije bilo tako teško. Kad kreneš na faks, dođe ti do mozga da nije gimnazija toliko teška. Da sad moram ići u srednju, sigurno bih prošla puno bolje nego tada. Ali bilo je ono, kad će blic, pa odgovaranje, ispiti,  hoće li me iznenaditi, stres… koji uopće nije stres. Lako je biti sad pametan jel da ? J  Bili smo super ekipa, mi akavci! Često se sjetimcura koje su znale oponašati profesore. Pogotovo profu iz fizike: „Mišerić, izbacit ću te kroz prozor!“. „To ne bi ni pes z maslom pojel.“ Eto, to nam je sad baš fora.

Što si slušala? Je li ikad društvo utjecalo na tebe?

Nikad društvo nije utjecalo na mene. Ja sam uvijek voljela glazbu i bila sam otvorena prema njoj. Sve sam slušala  i imala sam jako puno faza. Prvo sam nosila široke trenirke, pa spuštene tregerice, pa šarene košulje. Onda sam se počela šminkati, a e znam zašto uopće, kad je to tako ružno vidjeti na mladoj curi.. U osnovnoj školi je krenulo s  Mineom, pa su došli Backstreet boysi, Spice Girls, i na kraju Nirvana. U srednjoj sam već definirala što je moja glazba. Hip hop i r’n’b su me kupili i ostali dan danas uz mene .

Kamo si izlazila i do kad si smjela biti vani?

Mmm,  pa nisam imala baš ograničenja, jer je sestra probila led. Nisam pretjerano izlazila,  jer mi to nije bil neka fora.  Kad bi pao dogovor za izlazak najčešće bi to bilo Srce. i bila bih razumna  oko vremena kad bi dolazila doma.  Više sam išla na kave, rolanje, kino…

Jesi li znala što ćeš nakon gimnazije?

Studiram političke znanosti, smjer  novinarstvo,  apsolventica sam. Ali baš i ne ide kako bi trebalo ići, u šali kažem kako bi me netko trebao goniti s bičem da se primim posla. Opravdanje pronalazim u poslu, radim od 18-e. Nije mi baš neka isprika?  J….da, znam.

Svi znamo tvoj glas s radija. Kako si počela raditi na radiju?

Počela sam raditi na prvoj godini faksa. Z1 televizija mi je dala malo tv iskustva, a Antena Zagreb puno radijskog.  Zadnje tri godine sam na Dj na radiju I jako sam sretna I zahvalna  što imam tako dobar posao koji mi daje neopisivu slobodu. Puno je manje stresa nego na televiziji, ekipa je mrak. Ne bih se bunila da tamo dočekam penziju.

 

Je li rad na radiju oblikovao tvoj glazbeni ukus? Što sada slušaš od glazbe?

Uz Antenu slušam sve, no Antena ne utječe na mene, jer sam i prije nje slušala raznoliku glazbu. Jedino me radio navukao na rock. Hip hop i r’n’b su moja glazba..malo big beata, dosta popa… Ajmo pobrojati favorite, Alicia Keys, TBF, Elemental, Robbie, Hladno pivo, Beastie Boys, Bruno Mars, Roots, Fatboy slim , Chemical Brothers, Gibo, Gaga, Jill Scott…

 

 

Što misliš o tehničkim igračkama?

Volim imati nove, zanimljive igračkice. Apple mi je super. Imam par stvari sa ‘I’ ispred . Nisam ovisna o facebooku,  zapravo niti nemam svoj profil. Koristim Antenin profil na poslu jer mi super dođe kao direktna komunikacija, ništa više.  Više sam za neku poruku, razgovor ili za naći se i popiti kavu.

Često te viđamo kako šećeš psa. Što još radiš u slobodno vrijeme?

Pa eto, šećem psa. Nekad odem u kino, rjeđe u  kazalište, najčešće na koncerte. Van ne izlazim puno jer ne volim gužvu.

Jesi li ovisnik o nečemu?

Poroci? Pa ne pušim i ne opijam se. Evo, popila sam alkohol na team buildingu, a prije toga prije dvije godine. Ali ovisna sam o pudingu. Moram svaki dan pojest bar jedan. Čak nisam ovisna ni o kavi. Ni nokte ne grizem.

Imaš li kakvu poruku za nas gimnazijalce?

Mogu reći da je važno učiti, jer znanje je sve što vam ostaje nakon svega. A gimnazija nije teška ako ne želiš da bude. Samo se treba truditi. :)Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mislav Smolković   datum: 19. 1. 2011.
preskoči na navigaciju