preskoči na sadržaj

Gimnazija Velika Gorica

 > Nastava  > Predmeti  > Informatika
 

Obilježavamo Europski tjedan medijske pismenosti

Autor: Kristina Lučić, 19. 4. 2021. 09:23

Učenici prvih i drugih razreda su na nastavi informatike obilježili tjedan medijske pismenosti. Učenici su istraživali kako prepoznati lažne vijesti, što je to baitclick, a što satirično novinarstvo. Na temelju rezultata istraživanja samostalno su izrađivali infografike i mentalne mape na temu medijske pismenosti. Njihove radove pogledajte u nastavku.

 [više]

Gimnazija Velika Gorica na natječaju financijske pismenosti

Autor: Kristina Lučić, 13. 4. 2021. 09:00

Povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca Hrvatska udruga banaka provela je natječaj za najbolje obrazovne programe osnovnih i srednjih škola u području financijske pismenosti. Naša Škola prijavila je obrazovni program financijske pismenosti pod mentorstvom prof. Lučić koji obuhvaća projektnu nastavu iz informatike u 3. i 4. razredu prirodoslovno-matematičkog smjera s naglaskom na izradi financijske aplikacije uz pomoć programskog jezika Python. Na natječaj su poslani učenički projekti koji su nastali kao rezultat nastavnih  aktivnosti. Posebno se istaknuo maturant Luka Nežak, budući student ekonomije, koji je svojim velikim interesom za područje financija ukazao na njegovu važnost i potrebu primjene u nastavi informatike. 

Pročitajte više na stranicama Večernjeg lista.

 [više]

Obilježili smo Dan sigurnijeg interneta

Autor: Kristina Lučić, 11. 2. 2021. 08:09

Učenici 1. i 2. razreda naše Škole obilježili su Dan sigurnijeg interneta izradom originalnih i kreativnih multimedijskih digitalnih sadržaja. Pogledajte neke njihove radove:

Postavke sigurnosti i privatnosti na Snapchatu

Postavke sigurnosti i privatnosti na Instagramu

Što je socijalni inženjering?

Krađa identiteta

 [više]

FER nagradio sudionike online smotre

Autor: Kristina Lučić, 27. 11. 2020. 13:18

Učenici 3.e razreda su u petak 20.11. sudjelovali na Danima otvorenih prozora Fakulteta elektrotehnike i računarstva (online) te su nagrađeni majicama i šalicama za svoj angažman. Pritom su izravno od studenata FER-a naučili o studiju, smjerovima, projektima i svemu onome što je budućim studentima jako bitno.

 [više]

Zahvalnica

Autor: Kristina Lučić, 16. 11. 2020. 16:58

Odlukom Fakultetskog vijeća FER-a, Zagreb, za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju naša Škola je nagrađena za najbolje rangiranog kandidata iz škole pri upisu na FER u akademskoj godini 2021./2022.

 [više]

Europski tjedan programiranja

Autor: Kristina Lučić, 13. 10. 2020. 15:44

Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost. U Gimnaziji Velika Gorica na nastavi informatike ćemo od 10. – 25. listopada 2020. posebnu pažnju posvetiti računalnom razmišljanju. Učenje programiranja pomaže nam da shvatimo svijet oko sebe koji se brzo mijenja, proširimo svoje razumijevanje o tome kako funkcionira tehnologija te da razvijemo vještine i sposobnosti kako bismo istraživali nove ideje i bili inovativni.
 

 [više]

Izrađena alternativna web stranica Škole

Autor: Kristina Lučić, 8. 8. 2020. 15:19

 [više]

Finalistice Ideje godine gostovale na radijskoj emisiji Izvan okvira, HRT1

Autor: Kristina Lučić, 30. 6. 2020. 17:41

Učenice 2.e razreda, Karla Barić, Alma Beriša i Klara Zima u pratnji mentorice Kristine Lučić su u ponedjeljak 29.6.2020. gostovale u radijskoj emisiji Izvan okvira HRT1. Voditeljica Ivana Sučić je u iznimno opuštenoj atmosferi intervjuirala učenice o njihovoj ideji koja je osvojila treće mjesto na ovogodišnjem natjecanju Ideja godine. Ideja godine se virtualizirala tako da se sva komunikacija i prezentacija odvijala emailom i telefonom, te su naše vrijedne i pametne učenice morale pokazati izvrsnost i na tom planu, iako su samim time zapravo djelomično i zakinute za neka nova poznanstva i iskustva. Stoga nam je jako drago da smo gostovale u pravom radijskom studiju i svjedočile nastanku prave radio emisije!

 [više]

Gimnazijalci u finalu poslovnog natjecanja Ideja godine

Autor: Kristina Lučić, 10. 6. 2020. 17:06

Ideja godine je srednjoškolsko natjecanje koje je organizirano osmu godinu za redom, a u kojem se traži najbolja poslovna ideja. Iako je zbog pandemije koronavirusa natjecanje odgođeno, pronađen je način kako ipak održati natjecanje. Finale natjecanja će se održati online, a odabrano je 10 timova koji su se sa svojim idejama istaknuli! Pogledajte finaliste:

 [više]

Obilježen Dan sigurnijeg Interneta

Autor: Kristina Lučić, 17. 2. 2020. 15:13

Dan sigurnijeg interneta obilježili smo izradom digitalnih sadržaja obrađujući pritom pojmove s ovog područja, pogledajte animaciju učenice 1.b razreda Paule Suša:

 [više]

GVG domaćin Infokupa 2020

Autor: Kristina Lučić, 17. 2. 2020. 10:32

U petak 14.2. naša Škola je bila domaćin županijskog natjecanja iz Informatike,odlične rezultate naših učenika pogledajte na službenoj stranici Infokup 2020. Čestitamo Ivanu Berakoviću, 2.e, na visoko vrijednom 2. mjestu u kategoriji Algoritmi,  Svenu Radoviću 2. e na 1. mjestu u kategoriji Osnove informatike i Bruni Ševčenku, 2.e na zanimljivoj i korisnoj Netrix mobilnoj aplikaciji prezentiranoj na Razvoju softvera.

 [više]

Zlatna medalja na Inovi

Autor: Kristina Lučić, 10. 12. 2019. 15:42

Za uspješan nastup na 44. hrvatskom salonu Inovacija - INOVA 2019. i 15. izložbi inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova - BUDI UZOR 2019. koja se održala na Zagrebačkom Velesajmu od 13. do 16. studenog 2019. naši sad već bivši učenici Dorijan Farkaš, Antun Drobnjak i Patrik Vuković s mentorima Kristinom Lučić i Markom Kneževićem su nagrađeni zlatnom medaljom. 

Pozivamo sve mlade inovatore ili one koji bi to željeli postati da nam se pridruže srijedom od 12:00 do 13:30 u informatičkoj učionici na izvannastavnoj aktivnosti Inova@GVG.

 [više]

U društvu najboljih - zahvalnica i nagrada

Autor: Igor Subotić, 14. 11. 2019. 12:07

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i ove je godine dodijelio zahvalnicu i nagradu Gimnaziji Velika Gorica.

 [više]

Europski tjedan programiranja

Autor: Kristina Lučić, 9. 10. 2019. 11:20

Europski tjedan programiranja održava se od 5. do 20. listopada 2019. Pridružite se proslavi i naučite se izraziti programerskim jezikom. Okušajte se u stvaranju aplikacije, igre, mrežnog mjesta, interaktivne priče ili, zašto ne, u sastavljanju hardvera ili pokretanju robota. U Gimnaziji Velika Gorica u sklopu izvannastavne aktivnosti Inova@GVG učenici od 1. do 4. razreda će se okušati u programiranju Arduino i RaspberryPi mikroupravljača kako bi kreativno rješili problem iz svakodnevnog života.

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Gimnazija Velika Gorica / Ul. kralja S. Tomaševića 21, HR-10410 Velika Gorica / gimnazija-velika-gorica.skole.hr / ured@gimnazija-velika-gorica.skole.hr
preskoči na navigaciju