preskoči na sadržaj
 

Europski tjedan programiranja Vijest ima dokument u privitku

Učenici 1.b i 1.c razreda ovaj tjedan su obilježili Europski tjedan programiranja na način da su napravili svoju prvu mobilnu aplikaciju. Koristili smo se alatom MIT App Inventor te smo svoje aplikacije uspješno testirali na Android uređajima, ili pak na simulatoru na računalu.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Lučić  datum: 10. 10. 2018. 19:20

Pravilnik o sigurnoj i odgovornoj upotrebi IKT-a u našoj Školi Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici,

u informatičkoj učionici, na hodniku, pod nastavom ili pod odmorom sigurno i odgovorno koristite IKT opremu, a pod time se misli na školska računala i tablete, te Vaše osobne pametne telefone kojima se spajate na školsku Eduroam mrežu.

Kako biste bili što svjesniji pripremili smo Pravilnik o sigurnoj i odgovornoj upotrebi IKT-a.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Lučić  datum: 14. 2. 2018. 13:33

Obilježen Dan sigurnijeg interneta

Kako se možemo zaštiti, koliko banke i državne institucije brinu o sigurnosti svojih sustava, koliko su građani svjesni cyber rizika kojima su izloženi, te što za Republiku Hrvatsku i našu Školu znače nove EU regulative koje će promijeniti način na koji postupamo s vlastitim i tuđim osobnim podatcima - povodom Dana sigurnijeg interneta s time nas je upoznao gost predavač Dražen Viman, stručnjak za računalnu sigurnost FINA-e.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Lučić  datum: 6. 2. 2018. 19:10

Projekt "Sat kodiranja"

U tjednu od 4. do 10. prosinca u svim prvim razredima provodimo projekt Sat kodiranja (Hour of Code) koji uključuje održavanje radionica osmišljenih tako da se mogu prilagoditi svim uzrastima i predznanjima. Cilj radionice je u jednom školskom satu učenike uvesti u svijet programiranja. U svijetu je u projekt uključeno više od 100.000 škola, od čega je prošle godine više od 180 bilo iz Hrvatske.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Lučić  datum: 4. 12. 2017. 10:40

Rezultati natjecanja Dabar

Čak se 13 učenika Gimnazije Velika Gorica plasiralo među 20% učenika s najboljim rezultatima na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja, Dabar. Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Kristian Golubić  datum: 23. 11. 2017. 08:52

Europski tjedan programiranja

U utorak 17.10. u 16:10 u sklopu Europskog tjedna programiranja održalo se zanimljivo predavanje Pavla Vlahovića i Anamarije Čurić, naših bivših učenika. Pavao nam je objasnio proces studiranja i zapošljavanja na radnom mjestu programera Java aplikacija. Anamarija je govorila o životnom izboru zanimanja: što se dogodi kada umjesto Veterine upišete Informatički studij.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Lučić  datum: 17. 10. 2017. 19:37

Kako vaš mobitel može biti "hakiran"

Povodom Europskog tjedna programiranja donosimo zanimljive informacije o sigurnosti naših pametnih telefona:

Ako mislite da je vaš pametni telefon vlastita privatna zona, vjerojatno ste u krivu. Do sada, takav uređaj nije bilo moguće hakirati. Kako bi smanjili potencijalne rizike saznajte kako telefon može biti hakiran, kako prepoznati kada je telefon ugrožen i kako se zaštititi od zlonamjernih upada.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Lučić  datum: 17. 10. 2017. 11:07

Eduroam na novoj e-škole mreži

U sklopu "E-škole" projekta škola je opremljena novom bežičnom mrežom s eduroam ulazima za sve članove akademske zajednice, s posebno brzim internetom za učenike naše škole. Potrebno je spojiti se svojim AAI@Edu.hr korisničkim računom, te podesiti postavke uređaja kao što je navedeno na installer.eduroam.hr stranici.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Lučić  datum: 18. 5. 2017. 13:50

Županijsko natjecanje iz informatike

U petak 10.2. održano je županijsko natjecanje iz informatike, Infokup 2017. Naši učenici su se natjecali u trima kategorijama: Algoritmi, Osnove informatike i Razvoj softvera. Nakon napornih priprema i dolazaka subotom u školu, natjecanje je proteklo koncentrirano i uspješno.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Lučić  datum: 13. 2. 2017. 12:15

Dan sigurnijeg interneta

Povodom Dana sigurnijeg interneta, 7.2., donosimo najnoviji sigurnosni element za vaše računalo, pokrivalo za web kamere.

Web kamere su postale eksponencijalno popularne i kao alat i kao način zabave za mlade i odrasle. Sada možemo razgovarati licem u lice s obitelji i prijateljima koji su udaljeni kilometrima daleko s uslugama poput Skype-a, Facebook video poziva, Whatsapp ili Viber aplikacija te čak putem kamere na mobitelu skenirati barkod kako bi provjerili cijene ili vrijednost određenog artikla. Čak i neke igraće konzole dopuštaju korištenje kamera kako bi pokrenuli video chat ili snimili video igranja određene video igre.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Lučić  datum: 7. 2. 2017. 12:32

Projekt "Budi 3d kreativan"

Nastavnici Gimnazije Velika Gorica i Centra za odgoj i obrazovanje su zajedničkim snagama pristupili otvaranju i i slaganju 3d printera, u sklopu radionice održane 1.2.2017. Podsjećam kako smo 3d printere dobili u sklopu EU projekta "Budi 3d kreativan". Osim 3d printera postali smo i ponosni korisnici 3d skenera i haptičke ruke. Više o projektu pročitajte ovdje.

Radionice za nastavnike će se održavati tijekom veljače, nakon čega slijedi rad s učenicima, koji vrlo nestrpljivo iščekuju i pripremaju 3d modele.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Lučić  datum: 3. 2. 2017. 15:56

Rezultati službenog natjecanja Dabar

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Lučić  datum: 15. 11. 2016. 11:47

Zašto nam treba 3D printer u školi?

Koja je uloga 3D tehnologije tiska u obrazovanju? Svi bismo se mogli složiti da je cilj obrazovanja stvoriti graditelje i inženjere budućnosti. A da bismo to postigli, djeci moramo pružiti pristup svakom alatu koji će im u tome pomoći. Uz računala, tablete i pametne ploče, i 3D printeri polako ulaze u prostor učionice.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Lučić  datum: 10. 10. 2016. 14:28

Dan sigurnijeg interneta

Kako ja mogu pomoći kreirati bolji Internet?

Poštivanjem ostalih korisnika interneta štiteći svoju reputaciju (ali i reputaciju drugih); uključivanjem u razne aktivnosti i dijeljenjem s drugima; reagiranjem na negativno tako da budem „koristan promatrač: dajem potporu svojim vršnjacima koji se suočavaju s nasiljem na internetu, suprotstavim se  cyber-nasilju i prijavim sav neprimjeren ili zabranjen sadržaj koji primijetim; zauzimanjem stava kao budući sudionik digitalnog doba, sudjelovanjem u debatama o budućnosti interneta, ali i trudom da se moje mišljenje čuje.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Lučić  datum: 1. 2. 2016. 18:47

Digitalni tragovi - Microsoft natječaj

"Kako ostati neprimjećen u digitalnoj džungli?" naslov je prezentacije koju su Marko Diković i Lucija Žordić prijavili na Microsoftov natječaj  potaknuti dvojicom techmena - studenta koji su održali svoje informativno i motivirajuće predavanje u našoj školi. Predavanju su prisustvovali učenici 3.d i 2.e razreda, te su saznali sve o pogodnostima koje Microsoft daje učenicima i nastavnicima naše zemlje.

Pogledajte prezentaciju na linku.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Lučić  datum: 5. 5. 2015. 19:13

Office 365 za učenike i nastavnike

Svim učenicima, učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola omogućen je besplatan pristup alatima Office 365, koji ostvaruju uz korištenje svog elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr (kao za ocjene.skole.hr). Korisnici se sa svojim podacima prijavljuju na adresi https://office365.skole.hr i time dobivaju pristup svim Office 365 alatima i aplikacijama, i na računalu kod kuće, kao i u školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Lučić  datum: 27. 1. 2015. 17:51
» Arhiva naših vijesti    
 


Informatika

preskoči na navigaciju