preskoči na sadržaj

Gimnazija Velika Gorica

vijesti

Snimanje spota za 30 godina GVG-a i međužupanijski projekt Pjevaj, sviraj, pleši

Autor: Ivana Petravić, 2. 4. 2021. 19:17

Učenici Gimnazije Velika Gorica, 31. ožujka snimali su glazbeno-plesni spot kojim će obilježiti 30. obljetnicu postojanja Gimnazije Velika Gorica te se uključiti u međužupanijski projekt pod nazivom Pjevaj, sviraj, pleši. Školski band GVG-a, sastavljane od učenika Lovre Počepana iz 3. b te Leona Marijana iz 4. d razreda, u suradnji s gostima (Paula Smolković, Marta Jelisavčić i Leon Dikšić) snimio je obradu pjesme Help popularnog banda Beatles. Učenici 4. c razreda, predvođeni učenicom i koreografkinjom Helenom Grlić, osmislili su plesne korake koje su marljivo i vrijedno uvježbali. Snimateljska ekipa GVG-a iz 3. e razreda, koju čine Dario Anđel, Bruno Ševčenko i Sven Radović, pažljivo su snimili sve glazbeno-plesne kadrove uz pomoć profesionalne opreme i drona. Montiran i gotov materijal moći ćete vidjeti sredinom svibnja, a do tada predstavljamo par fotografija s jučerašnjeg snimanja i druženja. 

Ivana Petravić, prof.

 [više]

Natječaj za najbolji online video iz karantene Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Petravić, 10. 6. 2020. 16:53

Zbor i band Gimnazije Velika Gorica sa svojom izvedbom snimke pjesme Kad bi svi, pod stručnim vodstvom nastavnice glazbene umjetnosti, Ivane Petravić, prijavio se na "Natječaj za najbolji online video iz karantene", kojeg je organizirao Zagrebački glazbeni podij Centra za kulturu Trešnjevka, uz potporu Ministarstva kulture RH. Naš zbor i band pohvaljeni su za uspješnu online izvedbu!
 
Na natječaj za najbolji online zborski video iz karantene prijavila su se 32 ansambla iz cijele Hrvatske, s raznolikim repertoarom: višeglasnim obradama pop pjesama, tradicijskim hrvatskim pjesmama, ali i skladbama klasičnog zborskog sloga. Cilj ove posebne nagrade bio je pohvaliti sve zborove i vokalne ansamble koji su poticali izvrsno pjevanje, čak i u izvanrednim okolnostima.
 
Ivana Petravić
 
Gimnazija Velika Gorica
prof. glazbene umjetnosti
mag. muzikologije
 [više]

FINALE TALENTIJADE! LAURA ČELAK DVOSTRUKA POBJEDNICA! ROKO ŠAŠIĆ DRUGI U SVOJOJ KATEGORIJI!

Autor: Ivana Petravić, 8. 6. 2020. 17:46

Svih četvero učenika Gimnazije Velika Gorica: Ana Mihanović, 2.b; Lucija Lukanović, 2.b; Laura Čelak 3.b; i Roko Šašić, 2.b prošlo je polufinalni krug glasanja te su ušli u finale i borbu za nagradna mjesta. Do 31. svibnja, publika je također svojim glasovima mogla poduprijeti svoje favorite te glasati za one najbolje. Tako je u kategoriji likovnih izričaja, 1. nagradu publike osvojila LAURA ČELAK! No, osim nagrade publike, Laura je ponijela i 1. NAGRADU stručnog žirija u svojoj kategoriji!! Također, Roko Šašić sa svojom je plesnom točkom u kategoriji video izričaja osvojio 2. NAGRADU stručnog žirija!

Čestitamo svim sudionicima i našim učenicima!

Pogledajte njihove radove

 [više]

Kad bi svi

Autor: Ivana Petravić, 9. 5. 2020. 13:11

Učenici i nastavnici Gimnazije Velika Gorica zajedno s vanjskim suradnicima udružili su snage u vrijeme karantene, izazvane virusom SARS-CoV-2 i snimili izvedbu pjesme "Kad bi svi". Aranžman instrumentalne pratnje izradili su učenici banda Gimnazije Velika Gorica među kojima se posebno ističe Lovro Počepan. Tekst, čiji je izvorni autor Arsen Dedić, prilagodila je nastavnica glazbene umjetnosti, Ivana Petravić. U izradi audio i video materijala zahvaljujemo na pomoći i savjetima vanjskim suradnicima.

 [više]

Božićna priredba 2019.

Autor: Igor Subotić, 21. 12. 2019. 19:41

Posljednji je dan nastave u ovom obrazovnom razdoblju obilježen božićnom priredbom. 

 [više]

Maturanti na koncertu Pianotron

Autor: Igor Subotić, Ivana Petravić, 13. 11. 2019. 09:31

U petak 8. studenog 2019. učenici četvrtih razreda bili su na koncertu Zvjezdana Ružića.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Gimnazija Velika Gorica / Ul. kralja S. Tomaševića 21, HR-10410 Velika Gorica / gimnazija-velika-gorica.skole.hr / ured@gimnazija-velika-gorica.skole.hr
preskoči na navigaciju