preskoči na sadržaj

Gimnazija Velika Gorica

Najnovije vijesti

Prva faza eTwinning projekta Myths, legends & folk tales

Autor: Iva Rožić, 7. 4. 2021. 13:08

Završena je prva faza eTwinning projekta Myths, legends & folk tales u kojem naša škola sudjeluje kao suosnivač uz Srednju školu Vrbovec.

 [više]

Svjetski dan poezije - 21. ožujka

Autor: Iva Rožić, 21. 3. 2021. 06:47

Svjetski dan poezije obilježen je u nastavi engleskoga jezika aktivnostima Book Spine Poetry i Poetry One-Pagers. Najbolji učenički radovi sakupljeni su u e-knjigu koju možete pogledati otvaranjem poveznice http://bit.ly/poetrydaygvg

 

 [više]

Dobra djela kao adventski izazov za učenike naše gimnazije

Autor: Iva Rožić, 23. 12. 2020. 11:42

Ovoga prosinca kao dio nastave engleskoga jezika učenici Gimnazije Velika Gorica imali su mogućnost sudjelovati u adventskom izazovu čineći dobra djela. Njihov trud sakupljen je u e-knjigu predstavljenu u ovom članku. 

 [više]

E-zbirka božićnih priča i pjesama na engleskome jeziku

Autor: Martina N. Lacković, 23. 12. 2020. 10:38

'Christmas Book of Magic and Joy' učenika Gimnazije Velika Gorica.  

 [više]

BLOG NASTAVNICA ENGLESKOGA JEZIKA

Autor: Igor Subotić, Iva Rožić, 1. 12. 2020. 20:32

Tijekom ove nastavne godine naši su učenici marljivo radili na različitim kreativnim zadatcima u nastavi engleskoga jezika, što je njihove profesorice potaknulo da njihove radove pokušaju skupiti na jednom mjestu i učine dostupnima njima samima, ali i drugima koje zanimaju. 

 [više]

PRIMJENA „ONE-PAGER“ TEHNIKE U NASTAVI ENGLESKOGA JEZIKA

Autor: Igor Subotić, Iva Rožić, 1. 12. 2020. 20:11

Nastava engleskoga jezika često uključuje obradu književnih djela i ostalih vrsta tekstova. U nastojanju da taj proces učine zanimljivim, profesorice su u nastavi koristile metodu one-pagera

 [više]

Pjesme iz jednog Kraljevstva

Autor: Ljerka Bačurin, 30. 1. 2020. 17:56

Učenici članovi English Cluba Gimnazije Velika Gorica i profesorica Ljerka Bačurin bili su na koncertu „Pjesme iz jednog Kraljevstva“ koji je održan 23. siječnja 2020. u dvorani Galženica u Velikoj Gorici. Vokalna umjetnica Ivana Galić (Royal College of Music, London) i gitarist Darko Horvat izveli su  niz irskih, engleskih, škotskih i sjevernoameričkih tradicionalnih  pjesama.

 [više]

Onepageri u našoj Školi

Autor: Kristina Lučić, 4. 6. 2019. 15:13

Jeste li čuli šaputanja o Onepagerima na hodnicima? Koncept kreiranja jedne stranice (engl. one-page) na kojoj dijelite sve najvažnije stavke, uistinu je uzeo maha na društvenim mrežama, posebno Instagramu i Pinterestu. Radovi učenika koji prikazuju svoje tekstove na jednom komadu papira, spajajući slike i boje u kreativnoj ideji, gotovo su hipnotizirajući.

Na nastavi engleskog jezika profesorice Martine Lacković izrađeni su brojni Onepage radovi, a jedan  je i objavljen na međunarodnoj stranici posvećenoj usavršavanju nastavnika "Cult of pedagogy".

 [više]

Gledali smo predstavu „Frankenstein – The Monster and the Myth“ na engleskom jeziku u kazalištu Kerempuh…

Autor: Iva Rožić, 30. 4. 2019. 11:04

'On April 10th 2019, at 11 o'clock, pupils from the 2nd and 3rd grades of Velika Gorica High School went to watch a play under the guidance of Martina N. Lacković, our English teacher....'

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Gimnazija Velika Gorica / Ul. kralja S. Tomaševića 21, HR-10410 Velika Gorica / gimnazija-velika-gorica.skole.hr / ured@gimnazija-velika-gorica.skole.hr
preskoči na navigaciju