preskoči na sadržaj
LiDraNo

Gimnazija Velika Gorica na LiDraNu 2016.

Na jubilarnoj 25. smotri LiDraNo svojim se novinarskim radom predstavila Ema Muža, učenica 3. e razreda naše Gimnazije.


Državna smotra LiDraNo za učenike srednjih škola održana je u Šibeniku od 6. do 8. travnja 2016. godine. Agencija za odgoj i obrazovanje okupila je najuspješnije učenike iz svih hrvatskih županija koji se bave literarnim, dramsko-scenskim i novinarskim stvaralaštvom.

Državna smotra započela je pojedinačnim scenskim nastupima, slijedili su nastupi dramskih skupina, stručni razgovori i okrugli stolovi za literarne i samostalne novinarske radove, radijske emisije i školske listove s voditeljima i učenicima koje su održala prosudbena povjerenstava među kojima su pisci, novinari, glumci, redatelji i dramski pedagozi.

Budući da je LiDraNo smotra, svi scenski nastupi i okrugli stolovi protekli su u radnom, prijateljskom i ugodnom ozračju o čemu svjedoče učenica Ema Muža i mentor Igor Subotić.

Velika vrijednost smotre LiDraNo je i zbornik u kojemu se objavljuju svi literarni i samostalni novinarski radovi učenika koji su pozvani na državnu smotru, a za ostale izraze objavljuju se imena učenika i mentora te naslovi radova u ostalim kategorijama. Važno je istaknuti da je zbornik smotre LiDraNo jedina godišnja antologija učeničkih literarnih i samostalnih novinarskih radova te vrste u Hrvatskoj.

Domaćini ovogodišnje smotre LiDraNo za srednje škole bila je Tehnička škola Šibenik.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 12. 4. 2016.
preskoči na navigaciju