preskoči na sadržaj
Vijesti

Učenice Volonterskog kluba Gimnazije Velika Gorica (GVG) sudjelovale u akciji ''72 sata bez kompromisa''

    Učenice Bruna Tomašić, Nika Krpan,  Karla Kvaternik, Katarina Jurič, Iva Zdelar, Martina Šušak i Maria Kos, koje koordinira voditeljica Volonterskog kluba vjeroučiteljica Ana Leder, sudjelovale su do 13. do 16. listopada 2016. godine u volonterskom projektu Studentskog katoličkog centra (SKAC-a) pod nazivom ''72 sata bez kompromisa''

 

    U projektu se sudjeluje na način da volonteri, vođeni mentorom, dobiju određeni zadatak u kojem će sudjelovati. Područja u kojima se može sudjelovati su: ekološka, humanitarna, zabavna, promicanje solidarnosti, zajedništva i kreativnost. Učenici naše gimnazije  sudjelovali su u zabavnoj i humanitarnoj akciji.

   Jedan od zabavnih projekata u kojima smo sudjelovali je i igra s djecom iz Osnovne škole Jelkovac. Proveli smo preko 3 sata u igri s djecom uzrasta od prvog do četvrtog razreda. Podijelili smo se u ekipe i organizirali smo različita sportska natjecanja. Djeca su uživala i mi s njima. – rekla je naša učenica Karla Kvaternik.

 

    Drugi dan smo volontirale u prostorijama SKAC-a u Palmotićevoj gdje smo od jutra sudjelovale u pripremi hrane koja se dostavlja pučkoj kuhinji. Pripremalo se velike količine graha, a mi smo pomagale u svim pomoćnim poslovima kuhinje. To nam je bila idealna prilika za upoznavanje drugih volontera i razmjenu iskustava. – ispričala nam je naša učenica Katarina Jurič.

 

   Jako mi se svidjelo sudjelovati u ovoj akciji. Posebno bih izdvojila druženje i upoznavanje  mnogo različitih mladih ljudi. Atmosfera koja je vladala je bila ispunjena zajedništvom i veseljem. Svi smo bili jako angažirani i prijateljski raspoloženi. Najviše mi se svidjelo to što zapravo nismo znali što ćemo  točno raditi tako da je bilo sve novo i uzbudljivo. Ja sam osobno sudjelovala u obje akcije, u igri s djecom i pripremi hrane. Ovo je akcija u kojoj namjeravam i ubuduće sudjelovati jer znam da me očekuje  nešto novo što će dodatno obogatiti moj život. – rekla je Martina Šušak. 

    Djevojke su zaključile kako im je to bilo jedno veliko i dragocjeno iskustvo. 72 sata bez kompromisa je međunarodni volonterski projekt za mlade koji promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo.  Projekt je namijenjen mladima a održava se u Zagrebu, Splitu, Zadru i Dubrovniku. Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar- Kitarović je prepoznala vrijednost projekt i prihvatila pokroviteljstvo.
 
 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nataša Čurić   datum: 25. 2. 2017.
preskoči na navigaciju