preskoči na sadržaj
Vijesti

GIMNAZIJALCI HUMANITARCI - 2. dio

Povodom Tjedna solidarnosti Crvenog križa koji se obilježavao od 8. do 15. prosinca 2015.godine, Crveni je križ osmislio akciju prikupljanja sredstava za potrebite građane općina Pokupsko, Kravarsko i Orle. Kako bi građani saznali za akciju, bilo je potrebno dijeliti letke, a to su obavljali učenici Gimnazije Velike Gorice koji su se dobrovoljno javili za sudjelovanje u volonterskoj akciji. 


Učenici su bili podijeljeni u grupe, a svaki su dan aktivna bila učenika/učenice. Učenici koji su sudjelovali su: 
Martina Šušak, Iva Zdelar, Maria Kos, Karla Kvaternik, Katarina Jurić, Lucija Filipović, Leonora Zenuni, Tea Perko, Dorotea Neral, Magdalena Žirović, Nikolina Teskera, Lucija Abramović, Leonarda Dikšić i Matea Radočaj.


Volontiralo se od 16 do 19 sati sati. Naravno, do svega toga ne bi došlo da nam Gimnazija Velika Gorica u suradnji s Crvenim križom nije održala predavanje o volontiraju. Mlada volonterka Leonarda Kolarić približila nam je svijet volontiranja i pogled na unesrećene ljude kroz oči volontera. Predavanje je bilo vrlo poučno jer svatko tko je prisustvovao ovom predavanju negdje je u svojim mislima imao priču o ljudima koji nemaju ništa i kojima je zaista potrebna pomoć te svoje brige smatraju zanemarivima u usporedbi s njihovim. Svima nam se pogled na svijet promijenio te smo vrlo zahvalni na jednom novom iskustvu kojem će se većina nas posvetiti.   Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Igor Subotić Iva Zdelar Lucija Filipović Ana Leder   datum: 17. 1. 2016.
preskoči na navigaciju