preskoči na sadržaj
Dramska družina

Gimnazijalci oduševili gorički ogranak Matice hrvatske

Glazbeno-književna večer na sinoćnjem 186. Matičinom četvrtku u Muzeju Turopolja bila je posvećena susretu velikogoričkih gimnazijalaca i Ogranka Matice hrvatske. Učenike je pozdravio Stjepan Rendulić, predsjednik velikogoričkog Ogranka, a oni su se predstavili glazbom, pjesmom, glumom i recitacijom te prekrasnim izgledom.


Večer je otvorio sastav u kojem su i četiri tamburaša iz Gimnazije: Josip Jurenić, Stjepan Kos, Luka Novosel i Danijel Kirin. Djevojački zbor GVG-a pod ravnanjem profesorice Ivane Petravić izveo je nekoliko skladbi prezentirajući odličnu uvježbanost.

Dramska grupa GVG-a oduševila je igrokazom prikazujući povijest Turopolja i turopoljskih običaja, od davnina do današnjih dana. Gimnazijalci su spretno kombinirali ozbiljnu i komičnu dimenziju svoje glume te su nagrađivani velikim pljeskom. Magdalena Lacić je recitirala pjesmu Slavice Sarkotić ”Turopolska divja roža” (pjesmu je uglazbio Siniša Belošević i pod njegovim ravnanjem izvodi je ansambl ”Zlatne godine”). Vili Kušen na gitari na veliko zadovoljstvo nazočnih efektno je povezao nekoliko muzičkih stilova. Kroz program su vodili Marija Vidović i Bruno Težak, nasmijano, razigrano i raspjevano.

Nakon posljednjeg muzičkog bloka u izvedbi tamburaša predsjednik Rendulić nije krio oduševljenje zbog uspješne večeri, pohvalio je gimnazijalce i njihove nastavnike za kompletnu izvedbu. Zainteresiranima je podijelio ”Luč”, časopis Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici. Druženje zadovoljnog društva, izvođača i publike, potrajalo je nešto duže od uobičajenog u ovakvim prigodama u prostoru Muzeja Turopolja.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Gordana Vlašić   datum: 16. 5. 2017.

Dramska družina

U potrazi za samim sobom - božićna priredba

Skupili smo sve naše glumce, ali i one koji to žele biti; sve one dubokoumne umjetnike, plesače, kompjutorske "frikove" i sve one koji žele doprinijeti predstavi. Pod vodstvom naše prof. Goge, zovu nas dramska skupina. Svi zajedno, ravnopravni, kao obitelj, želimo približiti našim kolegama, profesorima i djelatnicima škole toplu priču, ispravne vrijednosti koje se često gube u današnje vrijeme te značenje prijatelja i obitelji; bogatstvo koje nekad zanemarujemo. Ne smetaju nam ni mnoge neprospavane noći ni sastanci u slobodno vrijeme jer se svi osjećamo kao dio nečega. I svi se osjećamo jednako privilegiranima zbog toga što radimo.
Ovo smo mi i pojedinačna razmišljanja...

Pročitajte više o tome....
Indi Novak
preskoči na navigaciju