preskoči na sadržaj
Informatička grupa

I MI IMAMO EDUROAM

Eduroam je ideja omogućavanja bežičnog, ali i tzv. wired pristupa Internetu, pod okriljem europske udruge akademskih i istraživačkih mreža - TERENA-e i Hrvatske akademske i istraživačke mreže (CARNet).

A korištenje je doista lako. Trebat će vam tek odgovarajući klijentski program na vašem računalu (tzv. supplicant) i dakako vaš AAI@EduHr elektronički identitet. Sve informacije pročitajte ovdje.

 


... diljem Europe (i svijeta)?

U okviru AAI@EduHr projekta eduroam.hr dobio je svoje mjesto i web stranice (www.eduroam.hr) po uzoru na ostale nacionalne eduroam sustave u Europi i svijetu. Na naslovnici web sjedišta nalazi se karta s mjestima - pristupnim točkama u Hrvatskoj. Nadamo se da će broj tih mejsta rasti iz dana u dan.

Hrvatska je zahvaljujući projektu AAI@EduHr od samoga početka aktivna članica eduroam zajednice koja se danas širi i izvan Europe. Eduroam je zamišljen kao paneuropksi romaing sustav koji na jednostavna način omogućuje npr. nastavniku Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu da se svojim računalom, tijekom boravka na Svečilištu u Amsterdamu spoji na mreži rabeći svoj AAI@EduHr elektronički identitet.

Sve informacije o eduroamu mogu se naći na adresi www.eduroam.org. Sustav se rabi izvan granica Hrvatske rabi na posve isti način kao i kod kuće. Kartu s pristupnim točkama naći ćete putemwww.eduroam.org (ili izravno na monitor.eduroam.org/user_map/).

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Kristina Lučić   datum: 20. 2. 2014.

Resursi

preskoči na navigaciju