preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored zvona
ujutro popodne
7.30-8.15 13.30-14.15
8.20-9.05 14.20-15.05
9.10-9.55 15.10-15.55
10.10-10.55 16.10-16.55
11.00-11.45 17.00-17.45
11.50-12.35 17.50-18.35
12.40-13.20 18.40-19.20
Vijesti

Misa maturanata grada Velike Gorice

„Neka u vašem naraštaju ova voljena Hrvatska i ova Crkva, moja i vaša Katolička, dobije mlade ljude pune ideala, zauzetosti da odživite i pokažete drugima svijet vrednota.'' Riječi su to rektora Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, prečasnog Matije Pavlakovića na misi maturanata održanoj u petak 11. svibnja u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici.


     

Maturanti pet gradskih srednjih škola, među kojima je i Gimnazija Velika Gorica, uz profesore, ravnatelje i roditelje zahvalili su Bogu na danoj snazi i volji kojom su bili vođeni ovih godina. Molili su i za nadolazeće ispite Državne mature koji ih očekuju. Na svetoj misi rektoru su koncelebrirali župnik Norbert Ivan Koprivec te đakon Darijo Kral. Misno slavlje uveličao je zbor mladih Navještenje. 

  

 

„Vi odlazite u svijet u kojem naša slobodna i neovisna domovina Hrvatska vrluda. Danas je moderno ozakoniti bezakonje. I zato nam valja moliti Boga da sazda novi naraštaj koji će u ovim prevratničkim vremenima znati izgraditi vlastiti karakter i pogled na svijet. Neka u vašem naraštaju ova voljena Hrvatska i ova Crkva, moja i vaša Katolička, dobije mlade ljude pune ideala, zauzetosti da odživite i pokažete drugima svijet vrednota. I neka to bude zrelo. Neka to bude maturitas kojoj se i mi smijemo radovati. Blaženi Ivane Merče, zaštitniče mladih, tebi ih preporučujem!'' Zaključio je tako velečasni Pavlaković svoju propovijed te nam je dao novu snagu, volju i vjeru za budućnost.

 

 

Govor zahvale u ime maturanata generacije 2017./18. održale su učenice Paula Kolarec iz 4. e i Monika Pavlinovac iz 4. b.

 

Poštovani župniče ,

poštovane ravnateljice,  ravnatelji, 

poštovani profesori, vjeroučitelji, stručni suradnici i ostali djelatnici,

dragi naši roditelji,

 

srdačno vas pozdravljamo u ime generacije maturanata 2017./2018.

     Okupili smo se na ovom svetom mjestu kako bismo u ovom zajedništvu izmolili blagoslov Svevišnjega za završetak našeg srednjoškolskog obrazovanja, polaganje ispita Državne mature i uspješan nastavak školovanja.

     Prije svega, dragi župniče, hvala Vam što nas neumorno pozivate na ovaj dar zajedništva i okupljate oko oltara spremne na susret sa živim Kristom.

     Dragi ravnatelji, hvala vam na velikoj hrabrosti koju ste pokazali kad ste preuzeli na sebe odgovornost vodstva škole. Molimo da Bog blagoslovi vas i vaš rad kako bi sve što činite bilo na dobro svih, a na veću slavu Božju.

    Dragi profesori, želimo vam reći da niste samo profesori, već ste predani misionari koji bez straha otkrivaju svoje učenike. Vi ste nas učili samopoštovanju, ali i poštivanju drugih. Otkrili ste nam plemenitost, pokazivali nam što je ljubav i odgovornost. Osjećamo neizmjernu zahvalnost prema vama jer ste prepoznali svoj nastavnički poziv i odazvali mu se. Time ste odlučili mijenjati svijet, jednu po jednu osobu. Možda danas ne vidite plodove svoga rada, možda jer je biti profesor takvo zanimanje da ih ne vidite odmah, ali sjeme koje ste posijali danas, donosit će svoje plodove sutra. Želimo da znate da nije bilo uzalud, da se isplatilo dati sve od sebe za one koji su vam povjereni. Svojim predanim radom i davanjem slika ste Krista koji sebe daje za svoje učenike. Molimo Boga da vam daruje strpljenje, mudrost i jakost kako biste i dalje svoju svetu dužnost uspješno obavljali.

     Dragi roditelji, na kraju ove srednjoškolske priče vi znate da ste s ljubavlju nosili svoju djecu kroz sve teške trenutke. Bog se svakome od nas prvo objavio baš preko roditelja, majke i oca. Nijedna ljubav nije sličnija Božjoj od vaše. Naučili ste nas da ljubav nije samo '“da'' ili '“ne'', nego i „ne još'' i „imam nešto bolje za tebe''. Molimo Boga i za vas. Kako ste vi sidro koje drži svoje dijete kako ne bi otplovilo u nemirima života, neka sidro vašeg života bude Krist. Tada straha više nema i ostaje samo ljubav.

     Dragi naši maturanti, od prvog razreda svima nam se činilo tako puno vremena do kraja. Do mature nas je dijelila čitava vječnost, a sada kada se osvrnemo, uz naše prijatelje, naš razred, profesore, školu sve je prošlo u sekundi. Toliko je uspomena koje nas vežu, smijeha, suza, sreće, pjesme, zagrljaja, mnogo je prijatelja uz nas i nadamo se da, iako svatko kreće svojim putem, ostajemo i dalje tu jedni za druge. Od početka ljudske povijesti odvija se velika borba. Ista se borba događa i danas. Borba za vaše duše i budućnost ovog svijeta. Zato je poruka koju vam prenosimo da na ovom vašem putu od gnijezda do zvijezda, kada birat e- izabirite uvijek dobro, izaberite život, izaberite Krista. Prepoznajte ga u svojoj sreći, u svojim patnjama, u očima ljudi oko vas, u ostavljenima i zaboravljenima.

      Ne odustajte od dobra, ne odustajte od sebe. Zapamtite da ništa niste mogli učiniti zbog čega bi vas Bog manje volio. On i sva njegova ljubav vas uvijek strpljivo čekaju na kraju svake priče.

   Zato budite odvažni i molite jedni za druge jer vaši snovi ne prestaju, oni upravo počinju!

Hvala. "Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nataša Čurić Paula Kolarec Monika Pavlinovac   datum: 14. 5. 2018.

Ukratko
English Club
21.03.2018. 11:17
Charles Dickens: OLIVER TWIST
TNT Theatre Britain presents: OLIVER TWIST, adapted from Charles Dickens’ novel by Paul Stebbings & Phil Smith, original score by Thomas Johnson „Please, Sir, I want some more!“ is a famous line by the greatest novelist of the Victorian era; Charles Dickens, from his second novel „Oliver Twist“. The story centres on orphan Oliver Twist, born in a workhouse and sold into apprenticeship with an undertaker.

22.02.2018. 11:35
Howard Gospel Choir u Zagrebu
Mjesec afroameričke povijesti, na engleskom Black History Month ili African-American History Month ,  održava se tijekom veljače u SAD-u  i Kanadi, te se tada obilježavaju povijest i dostignuća afroameričke zajednice, a istovremeno skreće pažnja na probleme američkih rasnih manjina.

Oglasna ploča
02.10.2018. 11:46
Pisane provjere znanja 1. pol. 2018/2019
Pisane provjere znanja prvo obrazovno razdoblje 2018/2019

11.10.2018. 10:46
Dodjela stipendija Grada Velike Gorice
Grad Velika Gorica objavljuje Natječaj za dodjelu stipendije za šk.g. 2018./2019. Stipendija će se dodijeliti učenicima trećih i četvrtih razreda, odnosno studentima od druge godine dodiplomskog studija pa nadalje. Ukupno će se dodijeliti 50 stipendija, 25 učeničkih i 25 studentskih, odnosno dodijelit će se 15 učeničkih stipendija za uspjeh u školi i 10 učeničkih stipendija prema socijalnom statusu u iznosu od 500,00 kuna mjesečno te 15 studentskih stipendija za uspjeh i 10 studentskih stipendija prema socijalnom statusu u iznosu od 1.000,00 kuna mjesečno.

Državna natjecanja
HRVATSKI JEZIK
Ivor Babić
GEOGRAFIJA
Antonio Grgurić
Tin Šaban
TALIJANSKI JEZIK
Antonio Grgurić
LIDRANO
Ira Kotrman
VJERONAUK
Josip Banić (3. B), Laura Borković (3. B), Jelena Kajić (3.A), Dragica Šokčević (3. A) 
Ženska kros ekipa

Foto i video galerije


eSafety badge


Erasmus+ badge


eDnevnik

preskoči na navigaciju